Revolut – Este un Serviciu Sigur? 2024

Ramona Loznianu
Actualizat
26 septembrie 2022

Revolut este un instrument bancar digital lansat în Marea Britanie în 2015, cu peste 18 milioane de utilizatori la nivel global. Aplicația te ajută să realizezi transferuri online și plăți oriunde în lume, în peste 150 de monede, într-un mod sigur, rapid și de încredere.

Utilizatorii Revolut sunt protejați de numeroase sisteme de securitate, ceea ce face ca serviciul de transfer de bani să fie unul dintre cele mai sigure la nivel global. Însă trebuie să fii precaut și sigur pe instrumentele pe care le folosești atunci când vrei să trimiți bani în străinătate sau vrei să efectuezi importante plăți în valută.

Acest review te va ajuta să înțelegi cum este Revolut reglementat, cum îți asigură securitatea transferurilor monetare și cum îți păstrează datele personale pentru a lua o decizie informată atunci când alegi să lucrezi cu acest provider.

Trimite bani cu Revolut

Revolut, un serviciu sigur

 • Are clienți peste 18 milioane de persoane fizice și 500.000 de companii

 • Este reglementat de Banca Centrală Europeană, Banca Națională a Lituaniei și Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit

 • solicită documente de identitate și fotografie tip selfie la înregistrarea conturilor

 • Identificarea se face prin amprentă / recunoaștere facială / cod PIN

 • Oferă opțiunea cardurilor virtuale de unică folosință pentru securitatea cumpărăturilor online

 • 3D Secure cu notificări pe telefonul mobil pentru a confirmarea plății

 • Datele utilizatorilor sunt criptate la nivel înalt

Este Revolut un serviciu sigur?

Atunci când vrei să trimiți bani în străinătate, vrei să fii sigur că banii sunt transferați în siguranță. Revolut este o companie fintech reglementată de instituții financiare de renume precum BCE, Banca Națională a Lituaniei sau Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit.

Serviciul îți păstrează banii neatinși până când decizi să efectuezi o plată sau un transfer. Revolut are numeroase echipe antifraudă care investighează tranzacții suspicioase, garantează securitatea datelor private și efectuează verificări suplimentare pentru fiecare dintre serviciile oferite.

Cifrele din spatele companiei Revolut:

 • Fondat în 2015 de Nik Storonsky și Vlad Yatsenko, cu sediul central în Londra

 • Reglementat de BCE, Banca Națională a Lituaniei sau Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit

 • În 2022, Revolut are peste 18 milioane de clienți la nivel global

 • 1,1 milioane de utilizări zilnice în aplicație

 • Plăți și retrageri în peste 140 de monede

 • Peste 65 miliarde GBP (lire sterline) tranzacționate anual

Cum este reglementat Revolut?

În 2018, aplicația financiară Revolut Payments UAB a obținut licență bancară europeană din partea Băncii Lituaniei, devenind Revolut Bank UAB. Trei ani mai târziu, în 2021, Revolut a primit licență bancară și în România, ceea ce face ca depozitele clienților să intre sub protecția Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, în limita a 100.000 EUR.

Tot în 2021, licența bancară a Revolut a fost completată de Banca Centrală Europeană. Din acel moment, Revolut poate oferi, printre alte servicii bancare, și credite de consum și carduri de credit.

Este Revolut la fel de sigur ca băncile tradiționale?

Revolut are licență bancară, așadar este reglementat ca o bancă tradițională. În plus, Revolut lucrează prin intermediul băncilor sale partenere, iar banii tăi sunt în siguranță ca la orice bancă obișnuită.

De asemenea, cu un provider specializat în tranzacții și schimb valutar ca Revolut, vei putea deseori să obții taxe și comisioane mai mici și acces la servicii mai moderne decât cu una dintre băncile tradiționale.

Suplimentar respectării standardelor de siguranță impuse de lege, Revolut are sisteme de securitate premiate și alte caracteristici strict legate de siguranța clienților și a tranzacțiilor acestora.

Cum îți protejează Revolut banii din cont?

Modul în care Revolut îți păstrează și protejează banii din cont depinde de entitatea Revolut la care ești înregistrat.

Pentru clienții Revolut Payments UAB, instituție de bani electronici, compania se obligă să garanteze fondurile clienților. Astfel, fondurile tale sunt păstrate separat de fondurile companiei într-un cont separat, în cadrul unei instituții de creditare. Astfel, în eventualitatea unei insolvențe a Revolut, îți vei putea cere fondurile din contul segregat, iar compania îți va onora cererea înaintea tuturor celorlalți creditori.

Pentru clienții înregistrați sub entitatea Revolut LTD, Revolut depozitează banii tăi într-un cont bancar de client. Acest cont va aparține de una din băncile partenere Revolut, parteneri care sunt supuși cerințelor companiei și ale autorității de reglementare Revolut. Garanția ta în acest caz este că, în caz de insolvență, banii din aceste conturi ar fi folosiți pentru plățile direcționate ție înaintea oricăror alte persoane.

Este Revolut o soluție sigură pentru transferuri de bani?

Da, este sigur să trimiți bani cu Revolut și te poate costa mai puțin decât folosind serviciile bancare obișnuite.

Revolut îți asigură transferuri și plăți sigure cu diferiți pași de verificare pentru ca tu să te asiguri că banii tăi sunt în siguranță ori de câte ori faci o plată locală sau în străinătate.

Este Revolut o soluție sigură pentru depozitarea banilor?

Fie că urmează să adaugi sau să primești bani în contul tău Revolut, aceștia vor fi depozitați în conturi ale băncilor partenere Revolut. Asta înseamnă că vei beneficia de protecția depozitelor tale așa cum ai face-o în cazul unei bănci tradiționale, însă beneficiind de comisioanele mai mici Revolut.

Este Revolut o soluție sigură pentru transferurile mari de bani?

Revolut nu impune limite pentru transferul majorității monedelor. Există totuși anumite limite specifice:

 • Pentru utilizatorii din Regatul Unit sau UE, sunt limitate transferurile către beneficiari din Regatul Unit la 250.000 GBP/tranzacție, 500.000 GBP/zi și 1.000.000 GBP/săptămână; de asemenea există o limită de 50 de transferuri în 24 de ore sau 200 de transferuri în 7 zile

 • Pentru transferurile către sau din Japonia, sunt limitate tranzacțiile la echivalentul a 1.000.000 yeni japonezi/tranzacție.

 • Pentru transferurile către carduri Visa, există o limită setată la 2.500 USD (sau echivalentul într-o altă monedă) /tranzacție; pentru cardurile Mastercard - 5.000 USD (sau echivalentul într-o altă monedă) / tranzacție

De reținut că procesarea transferurilor se poate modifica în funcție de suma transferată cu Revolut, mai multe detalii vei afla în momentul transferului, direct în aplicație.

Nu uita că alte limite pot fi impuse chiar de banca ta, cel mai indicat este să consulți un reprezentant al acesteia înaintea unui transfer mare de bani.

Este un cont business Revolut sigur?

Banii tăi sunt în siguranță și într-un cont business Revolut. Compania depozitează fondurile clienților într-un cont separat, deținut la o bancă parteneră, fără a fi împrumutate altcuiva.

În plus, pentru cei peste 500.000 de clienți business, Revolut garantează că tranzacțiile cu cardul sunt procesate și protejate de Mastercard, Maestro sau VIsa.

Este Revolut un serviciu legitim?

Renumit pentru transferuri rapide de bani, servicii flexibile, costuri mai mici decât băncile sau schimbul valutar care se realizează la cursul interbancar, Revolut a devenit una dintre cele mai cunoscute soluții digitale fintech în doar șapte ani de existență.

În prezent, compania se află în peste 38 de țări unde numără peste 18 milioane de clienți. Revolut suportă plăți cu cardul și retrageri numerar de la bancomate în peste 140 de monede străine și este cel mai des o soluție ideală pentru cei care călătoresc des în străinătate sau efectuează numeroase achiziții online.

Recenzille clienților pe Trustpilot

Cu peste 100.000 de recenzii și un scor general de 4.4 pe site-ul independent Trustpilot, peste două treimi din utilizatori consideră serviciile Revolut ”excelente”, într-o ”o aplicație pe care te poți baza” și cu un client service ”impecabil”.

Printre recenziile cu ton critic adresate companiei, utilizatorii se plâng de programul de recomandări prieteni, întârzieri la livrarea cardurilor fizice sau verificări suplimentare de securitate. Revolut practică astfel de verificări, similare cu băncile tradiționale, pentru a asigura transparența și securitatea transferurilor.

Trimite bani cu Revolut

Fraude sau înșelătorii pe Revolut?

Revolut este un serviciu internațional sigur și de încredere. Dacă suspectezi fraudă sau tranzacții necunoscute în contul tău Revolut, contactează cât mai urgent serviciul clienți direct din aplicație.

Cum să eviți să devii victima unor astfel de infracțiuni?

Revolut pune la dispoziție practici și resurse pentru ca fiecare client să se poată proteja în fața înșelătoriilor de tip phishing, dar și alte forme de manipulare și furt. Printre ele și:

 • Angajații Revolut nu îți vor solicita niciodată PIN-ul aplicației, PIN-ul cardului sau orice alte parole

 • Comunicarea cu Revolut se face doar prin chat-ul dedicat din aplicație

 • Recomandarea de a folosi întotdeauna cea mai recentă versiune a aplicației

 • Revolut nu oferă suport prin terți sau prin intermediul rețelelor de socializare; în cazul în care ești contactat de o persoană care pretinde să fie agent Revolut, în afara aplicației, aceasta este sigur o tentativă de înșelătorie

Sunt datele tale personale în siguranță cu Revolut?

Da, Revolut se angajează să îți păstreze confidențialitatea datelor și să nu le vândă sub nicio formă terților. Aplicația îți va folosi aceste date pentru a-ți verifica identitatea, pentru protecție împotriva fraudelor și pentru a îți livra serviciile efective.

Mai multe informații despre ce date colectează Revolut și care este politica de confidențialitate a companiei vei găsi la acest link.

Ce date personale colectează Revolut?

Informațiile pe care Revolut le va cere pentru înregistrarea unui cont sunt numele tău, numărul de telefon, adresa de e-mail, data nașterii, documente de identitate, informațiile cardului și o fotografie tip selfie.

Compania este obligată să păstreze unele dintre aceste date și informații legate de transferuri. În funcție de legile locale, perioada de păstrare a acestor date se poate întinde undeva între 6 și 10 ani de la ultima tranzacție.

Cum să îți deschizi un cont Revolut?

Poți deschide un cont Revolut online, în câteva minute, cu doar câțiva pași simpli:

 1. Accesezi website-ul, link-ul de recomandare primit de la un prieten sau aplicația de mobil Revolut și îți adaugi numărul de telefon

 2. Vei fi redirecționat, indiferent de metoda aleasă, să îți descarci aplicația din Google Play sau App Store

 3. Selectează butonul ”Deschide cont gratuit”

 4. Îți vei verifica numărul de telefon cu un cod de verificare primit prin mesaj scris

 5. La următorul pas, vei avea de completat adresa

 6. La următorii pași, Revolut îți va cere numele și prenumele, data nașterii și e-mail-ul

 7. Vei avea de furnizat și o fotografie tip selfie pentru a-ți confirma identitatea

 8. Revolut îți va oferi și opțiunea de a seta amprenta pentru a deschide contul; altfel, vei avea de setat un cod de acces din patru cifre

 9. Vei avea apoi de adăugat dovada domiciliului cu fotografia unui document (fie actul de identitate, fie pașaportul)

 10. La următorul pas, vei avea de ales un plan din cele patru disponibile, unul gratuit și trei cu plată

 11. Cardul tău de debit Revolut este creat, îl poți adăuga în Google sau Apple Pay

Deschide-ți un cont Revolut

Concluzii

Revolut este un provider foarte popular și convenabil pentru oamenii care sunt tot timpul în mișcare și au nevoie să își gestioneze banii în timp real, în siguranță.

Cu servicii de schimb valutar fără comision până la 30 monede și opțiunea de transfer multicurrency în țară și străinătate, cu Revolut eviți astfel comisioanele mari pe care altfel le-ai fi plătit băncilor sau caselor de schimb valutar.

În ceea ce privește siguranța banilor și tranzacțiilor tale, Revolut oferă servicii la fel de sigure și reglementate cu cele din sistemul bancar. Toate tranzacțiile cu card sunt procesate în rețelele Mastercard sau Visa și se află sub protecția reglementărilor celor două companii.

Compania își asumă public că stochează și procesează toate datele personale folosind servere terțe localizate în centre de date protejate și cu acces restricționat. Ca măsură suplimentară, toate informațiile tranzacționate de Revolut și terți sunt criptate la nivel înalt folosind certificate 2048-bit SSL.

Trimite bani cu Revolut

FAQ

Este Revolut sigur?

Revolut este un serviciu sigur atât prin prisma autorităților care îl reglementează, dar și pentru că le oferă clienților mai multe sisteme de siguranță:i dentificarea prin amprentă / recunoașterea facială / cod PIN format din 4 cifre, blocarea și deblocarea cardului din aplicație, personalizarea anumitor caracteristici pentru a reduce riscul de fraudă, carduri virtuale de unică folosință, sistem 3D Secure cu notificări pe telefonul mobil prin care se cere confirmarea plății.

Este Revolut reglementat?

Revolut este o companie reglementată de Banca Centrală Europeană, Banca Națională a Lituaniei și Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit.