WorldRemit Review: Comisioane, Durată și Alternative 2024

Ramona Loznianu
Ileana Ionescu
Actualizat
4 mai 2022

WorldRemit este o variantă pe care merită să o iei în calcul dacă faci transferuri internaționale în special în țări din Africa, Asia sau America de Sud, și vrei ca destinatarul să aibă la dispoziție mai multe variante de a primi banii, inclusiv să-i ridice numerar. Ai opțiuni și pentru Europa, dar mai puțin numeroase.

Acest review acoperă toate informațiile de care ai nevoie că să decizi în ce măsură WorldRemit este cea mai bună variantă pentru transferurile tale internaționale. Prezentăm detaliat care sunt caracteristicile serviciilor oferite de WorldRemit, cât de repede ajung banii, care sunt taxele, cât este de sigur și cât de accesibil atunci când dacă vrei să trimiți bani din România.

Trimite bani cu WorldRemit

WorldRemit: Puncte cheie

 Caracteristici de bază

 • Trimiți bani în peste 130 de țări

 • Destinatarul poate ridica banii numerar de la partenerii WorldRemit, în cont sau într-un portofel electronic (mobile money), în funcție de țara unde se află

 • Poți accesa serviciul prin web sau aplicația de mobil

 • Taxele de transfer sunt afișate transparent, la fel și rata de schimb

 • Costurile unui transfer, care include și rata de schimb valutar, sunt mai mici comparativ cu acelea practicate de bănci sau servicii de tip Western Union, mai ales pentru remiteri în Africa sau Asia

Cifre cheie

 • Transferuri în 70 de monede către 130 de țări

 • 5,7 milioane de clienți din întreaga lume, 2 milioane numai în ultimul an

 • Peste 90% dintre transferuri sunt livrate în câteva minute

 • Rating TrustPilot – 4,1

WorldRemit Pro

 • Opțiunea transfer cu ridicare de numerar valabilă în 55 de țări

 • Opțiunea transfer în portofel virtual (mobile money) valabilă în peste 25 de țări

 • Încărcare credit telefon mobil în aproape 80 de țări

 • Site-ul și aplicația sunt ușor de utilizat

 • Configurarea unui cont se face foarte repede

 • Rate de schimb și comisioane competitive prin comparație cu cele practicate de bănci

 • Costuri transparente pe care le poți afla cu ușurință folosind calculatorul online

WorldRemit Contra

 • Din România poți face transferuri doar cu card de debit, credit sau pre-paid

 • Limita de transfer din România este de 4.000 lei în 24 de ore

 • Nu toate metodele de transfer sunt valabilie pentru toate tările

 • Nu poți plăti pentru transferurile internaționale cu numerar

 • Costurile includ taxe de transfer și marjă la cursul de schimb

Pe scurt

WorldRemit are în spate povestea lui Ismail Ahmed, care în timp ce era student în Londra a descoperit cât este de greu și de costisitor era să trimită bani familiei lui în Africa de Est. Serviciile companiei înființate în 2010 acoperă în special țări din Africa, Asia și America de Sud.

WorldRemit este o opțiune ieftină și rapidă de a trimite bani în special în aceste țări, oferind avantajul ridicării de numerar la fel cum se întâmplă și în cazul Western Union sau MoneyGram, dar cu costuri totale mai mici.

Trimite bani cu WorldRemit

Cât pot să economisesc cu WorldRemit

Comisioanele WorldRemit depind de țara de destinație, de sumă, de felul în care faci plata și de modul în care sunt încasați banii.

În general, pentru transferurile de bani din România către Marea Britanie sau SUA, comisionul este de 16 lei și ai la dispoziție numai varianta de a trimite bani într-un cont bancar. Transferurile către Africa au un comision mai mare, dar destinatarul are mai multe variante de a încasa banii.

 Pentru a vedea mai clar ce înseamnă din punctul de vedere al costurilor un transfer cu WorldRemit (WR), iată o comparație cu Wise și Western Union (WU) în cazul în care trimiți 1.000, 5.000, respectiv 7.000 de lei în Marea Britanie, prin transfer bancar.

Suma transferSuma transferată WRTaxă WRSuma transferată WiseTaxă WiseSuma transferată WUTaxă WU
1.000 RON167,49GBP16 RON168,59 GBP5,41 RON161.84GBP9 RON
5.000 RON837,46 GBP16 RON843,59 GBP23,33 RON809.21GBP9 RON
7.000 RON1.172,44GBP16 RON1.181,08 GBP32,28 RON1132.90GBP9 RON

Simulare realizată pe 30 aprilie

Potrivit acestei comparații, prin intermediul Western Union, destinatarul primește cea mai mica sumă de bani, dar și comisionul pe îl plătești este cel mai mic. Și asta pentru că profitul vine din schimbul valutar. Cu Wise destinatarul primește cei mai mulți bani, dar taxa de transfer crește progresiv cu suma. Cu toate acestea, luând în calcul atât suma ajunsă la destinatar, cât și comisionul, Wise este cea mai avantajoasă metodă de transfer, diferență regăsindu-se de fapt în contul sau portofelul celui care primește banii.

Despre WorldRemit  

WorldRemit este o companie înființată în 2010, în Londra, de Ismail Ahmed și alți doi co-fondatori care i-au creditat ideea venită dintr-o experiență personală: dificultatea și costurile mari de a trimite bani acasă, în Africa de Est, pe vremea când era student în anii ’80.

Astfel, principalul serviciu WorldRemit - transfer de bani online - a fost gândit astfel încât banii să ajungă mai rapid și mai ieftin la destinatar, în special în țări unde sistemul bancar nu este foarte bine dezvoltat.

Cei care trimit banii o pot face prin transfer bancar, card de debit, credit sau prepaid, Apple Pay, portofel virtual (mobile money) sau variante disponibile numai local, cum sunt iDEAL în Olanda sau Interac în Canada. Opțiunile de a plăti transferul diferă de la o țară la alta și le poți verifica pe site-ul companiei.

La rândul lor, cei care primesc bani, îi pot primi într-un cont, îi pot ridica numerar de la partenerii WorldRemit sau în portofel virtual. De asemenea, poți folosi WorldRemit pentru a încărca o cartelă de telefon. Opțiunile de a primi banii, diferă, de asemenea, de la o țară la alta.

 Excelent pentru cei vor să trimită bani în Africa, Asia sau America de Sud pentru că în țările de pe cele trei continente sunt cele mai multe opțiuni de a primi banii, dar și pentru că nu există o sumă minima de transfer.

Incearcã WorldRemit

Cum funcționează WorldRemit?

WorldRemit a fost gândit încă de la început pentru a ajuta oamenii să trimită cât mai mulți bani acasă atunci când fac transferuri din străinătate. Comisioanele mici comparativ cu băncile pe care le practică se datorează costurilor de funcționare mai mici.

WorldRemit operează online folosind o aplicație și o rețea de parteneri în întreaga lume.

Este WorldRemit sigur?

Da, WorldRemit este un serviciu sigur. WorldRemit este o companie autorizată de FCA, autoritatea de stat din Marea Britanie care reglementează industria serviciilor financiare.

În Noua Zeelandă, WorldRemit este înregistrat la FSPR, iar în Australia la AUSTRAC. De asemenea, este înregistrată în toate statele din SUA.

 Pe de altă parte, banii clienților sunt ținuți în conturi separate. Aceasta înseamnă că fondurile clienților nu se amestecă cu acelea de operare ale companiei.

 Siguranța datelor este prioritară pentru WorldRemit, astfel că iau măsuri și au proceduri în consecință:

 • toate conexiunile dintre site-ul și aplicație sunt criptate; folosesc învățarea automată pentru a detecta tentativele de spălare a banilor.

 • site-ul și aplicațiile sunt concepute pentru a asigura protecție împotriva încercărilor și transferurilor de conectare neautorizate.

 • verificarea identității tuturor utilizatorilor

 • monitorizarea regulată a conturilor și transferurilor pentru identificarea de acțiuni neobișnuite.

Cât costă un transfer cu WorldRemit?

Costul unui transfer cu WorldRemit depinde de țara de destinație a banilor și de țara de unde trimiți. Comisionul rămâne însă același indiferent de suma pe care o transferi sau de modalitatea de încasare, și se adaugă la costul final. Astfel, dacă vrei să trimiți, de exemplu, 5.000 de lei, acești bani sunt convertiți, și plătești în plus taxa de transfer aferentă destinației.

 Iată care sunt comisioanele unui transfer din România, în lei, către diverse țări din America de Nord și de Sud, Africa și Asia.  Ține cont de faptul că nu poți folosi decât un card pentru a iniția transferul.

SUAMexicEgiptIndiBangladesh
16 RON16 RON16,99 RON7,99 RON88 RON

Rata de schimb WorldRemit?

La orice transfer inițiat prin WorldRemit vezi afișat cursul de schimb la care se face conversia valutară. Ca să îți dai seama dacă obții rata medie de schimb sau WorldRemit a adăugat o mica marjă, poți verifica paritatea monedelor pe Google.

Rata medie de schimb este cea pe care băncile și servicii precum WorldRemit o folosesc atunci când cumpără și vând monede. Cu toate acestea, adăugarea unei marje de o practică obișnuită obișnuită în cazul acestor tipuri de tranzacții.

Trimite bani acasă

Cât durează un transfer cu WorldRemit?

 Peste 90% din transferurile WorldRemit ajung la destinatar în câteva minute, dar sunt situații când durează până la 2 zile lucrătoare. Asta pentru că durata transferului este afectată de factori precum:

 • Moneda transferului

 • Țara de destinație

 • Momentul inițierii transferului

 • Modalitatea de plată a transferului

În general, transferurile cu ridicare de numerar și către portofele virtuale (mobile money) au loc instantaneu sau până la 10 minute.

Un timp mai mare de așteptare este în cazul transferurilor bancare. E posibil ca banii să ajungă în câteva minute sau e nevoie ca destinatarul să aștepte până la 2 zile, în funcție de bancă și ora și ziua în care operezi transferul.

WorldRemit Pro

 • Nu există sumă minimă de transfer, astfel că este un serviciu potrivit pentru a trimite sume mici de bani către familie și prieteni

 • Comisionul de transfer este același indiferent de suma trimisă și de modalitatea de încasare a banilor

 • Multiple modalități de a plăti și de a încasa un transfer, în special în țări din Africa și Asia

 • Comisioane mici comparativ cu băncile, afișate în mod transparent

 • Rata de schimb aproape de rata medie a pieței

WorldRemit Contra

 • Nu toate modalitățile de transfer și încasare sunt disponibile în toate țările

 • Din România nu poți plăti decât folosind un card; transferurile către UK sau SUA nu se pot face decât într-un cont bancar

 • În Europa nu poți trimite bani decât în Armenia, Belarus și Moldova și nu sunt disponible toate variantele de livrare.

 • Există limite maxime de transfer în funcție de țara din care trimiți și țara în care ajung banii

 • Pentru România limita de transfer este de 4.000 lei în 24 de ore

Cum folosești WorldRemit

Dacă ți-ai descărcat aplicația și ți-ai configurat deja contul, inițierea unui transfer prin WorldRemit se face în câțiva pași simpli:

 • Intră în aplicație

 • Adaugă suma pe care vrei să o transferi

 • Selectează țara de destinație. Vei vedea rata de schimb la care se face conversia valutară, comisionul și durata transferului.

 • Introdu detaliile destinatarului

 • Plătește pentru transferul tău. Metodele de plată vor varia în funcție de țară.

Metode de plată ale unui transfer cu WorldRemit

Spre deosebire de alți provideri de transferuri internaționale de bani, WorldRemit pune la dispoziție mai multe medote de plată pentru un transfer: card de credit, card de debit, card preplătit, transfer bancar, Poli, Interac, iDEAL, Klarna, Apple Pay și Trustly. Metodele de plată variază în funcție de țară sau sunt disponibile numai în anumite țări.

Modalități de încasare

Unul dintre avantajele competitive oferite de WorldRemit îl reprezintă multiplele modalități de încasare a banilor, chiar dacă nu sunt disponibile în toate cele peste 130 de țări în care poți trimite bani.

 • În cont bancar – opțiune valabilă pentru toate țările

 • Ridicare de numerar - opțiune valabilă în 55 de țări

 • Opțiunea transfer în portofel virtual (mobile money) valabilă în peste 25 de țări

 • Încărcare credit telefon mobil în aproape 80 de țări

 • Livrare acasă -  opțiune valabilă numai în în Vietnam

Incearcă WorldRemit

Cum îți creezi un cont WorldRemit

Ca să îți setezi un cont WorldRemit ai la dispoziție 3 variante: website, aplicație pentru Android (Google Play) și aplicație pentru iOS (App Store). Dacă optezi pentru aplicație, trebuie ca mai întâi să o descarci, apoi să urmezi pașii:

 • Selectează țara de unde trimiți

 • Completează numele tău, adresa de e-mail, setează o parolă și apasă Register

 • Setează un cod PIN (alternativ, pentru autentificare poți folosi amprenta digitală sau recunoaștere facială)

 • Completează detaliile personale – data nașterii, telefon, adresă

 • Primești un SMS prin care se confirmă setarea contului

 • Ești gata să faci primul transfer cu WorldRemit

De ce documente ai nevoie

 Pentru că este o companie reglementată, WorldRemit are obligația să verifice identitatea clienților săi. Procesul de verificare diferă în funcție de țară.

Pentru România, verificarea se face prin intermediul unui act de identitate cu fotografie (carte de identitate, pașaport, permis de conducere). În cazul în care e necesară și verificarea adresei, poți folosi o factură de utilități nu mai veche de 6 luni.

Limite de transfer WorldRemit 

În funcție de țara de unde trimiți banii, de țara în care ajung și de metoda de încasare, WorldRemit impune limite.

Pentru România limita este 4.000 de lei în 24 de ore. Poți face un singur transfer de 4.000 sau mai multe care să nu depășească această sumă.

Monede disponibile

 În prezent, cu WorldRemit poți trimite bani din peste de 50 țări în alte 130, numărul monedelor disponible fiind de peste 70. Le poți verifica AICI.

Link pentru țări https://worldremit.sjv.io/c/2840549/1488515/17563?u=https%3a%2f%2fwww.worldremit.com%2fen

WorldRemit păreri

Înainte de a utiliza un serviciu internațional de transfer de bani, ar fi bine să arunci o privire de site-urile de recenzii pentru o imagine de ansambul a calității serviciilor oferite și a gradului de satisfacție a clienților.

Pe TrustPilot, WorldRemit are un scor de 4,1 din aproape 60.000 de recenzii. Peste 85% din cei care au evaluat serviciul au acordat calificativul „excelent” sau „bun”. Sunt însă și clienți mai puțin mulțumiți.

Review-urile negative vizează ratele de schimb, întârzieri la transferul banilor sau probleme cu ridicarea acestora.

Serviciile WorldRemit sunt însă în general apreciate pentru rapiditate, simplitatea procesului și taxele reduse.

WorldRemit – accesibilitate

Odată ce ți-ai configurat un cont WorldRemit, poți trimite bani fie accesând website-ul, fie aplicația WorldRemit de mobil. Aceasta este disponibilă atât pentru Apple (rating 4,7), cât și pentru Android (rating 4,5).

Site-ul pentru România este valabil numai în limba engleză.

WorldRemit customer service

În cazul în care ai întrebări sau neclarități pot consulta secțiunea FAQ, care este cea mai rapidă modalitate de a obține informații. Dacă nu reușești să-ți clarifici nelămuririle, poți trimite un mesaj pe chat sau poți apela serviciul clienți prin telefon, dar timpul de așteptare este destul de mare.

Numărul pe care îl poți apela din România este   +44 203 9666899. Serviciul clienți este disponibil în șase limbi, 24/7. https://worldremit.sjv.io/c/2840549/1488515/17563?u=https%3a%2f%2fwww.worldremit.com%2fen%2fcontact-us

Alternative WorldRemit

WorldRemit s-a poziționat ca o alternativă la serviciile clasice bancare, dar nu este singura. Ca să te asiguri că obții cel mai bun preț raportat la timpul în care ajung banii și rata de schimb la care sunt convertiți, poți analiza și alte opțiuni:

 • Wise oferă un serviciu de transfer internațional de bani cu peste 50 de monede disponibile și peste 80 de destinații. Taxele sunt semnificativ mai mici decât cele practicate de bănci, iar conversia valutară se face la rata reală de schimb. Wise este însă mai mult decât un provider de transferuri de bani. În contul multivalutar Wise poți păstra și schimba peste 50 de monede, poți încasa gratuit 10 monede și poți atașa și un card de debit.

 • Western Union este un serviciu de transfer internațional care oferă opțiunea ridicării numerar a banilor transferați, și are, de asemenea, o rețea dezvoltată în peste 200 de țări. Taxele pot fi mai mici ca la WorldRemit, dar destinatarul va primi mai puțini bani, pentru că Western Union aplică propriul curs de schimb, care conține o marjă de profit.

 • PayPal este o companie recunoscută pentru siguranța transferurilor, dar același lucru se poate spune și taxele de transfer mari și cursul valutar neavantajos.

Concluzii

WorldRemit este un serviciu de transfer rapid de bani cu mai multe opțiuni de plată, dar și de încasare, inclusiv numerar. Taxele practicate sunt mici comparativ cu cele ale băncilor, iar cursul de schimb mai avantajos, deși poate conține marjă în funcție de monedă.

Este o opțiune bună mai ales dacă vrei să transferi sume mici către țări din Africa, Asia sau America, pentru că nu există o limită minimă, iar comisionul nu se modifică în funcție de suma transferată.

Pentru transferuri în țări din Europa opțiunile sunt limitate la trei țări: Armenia, Moldova și Belarus, dar pentru celelalte țări, WorldRemit oferă una dintre cele mai extinse rețele de pe piața providerilor de transferuri internaționale de bani.

Trimite bani cu WorldRemit

FAQ

Cât costă WorldRemit?

Comsionul de transfer diferă în funcție de țara de unde sunt trimiși banii și de țara unde ajung. Pentru țările din Asia, comisoanele încep de la 7,99 de lei (India), dar pot ajunge și la 88 de lei (Bangladesh). Pentru Africa, costurile încep de la 16,99 de lei și sunt comparabile cu cele practicate pentru transferuri în America sau Europa.

Cât durează un transfer cu WorldRemit?

Cele mai multe transferuri ajung la destinație în 10 minute. Timpul de așteptare poate crește însă, mai ales dacă banii sunt trimiți într-un cont bancar. În funcție de bancă și momentul inițierii transferului, banii pot ajunge în 1-2 zile lucrătoare.

Este WorldRemit sigur?

Da. Chiar dacă nu este o bancă, WorldRemit este autorizată de autoritatea britanică FCA și alte instituții din țările în care operează.

Ce rată de schimb folosește WorldRemit?

Rata de schimb folosită de WorldRemit este apropiată de rata medie de schimb, pe care o poți verifica de Google. Diferența depinde și de moneda transferată.

Are WorldRemit aplicație de mobil?

Da și are un rating bun atât pentru aplicația pentru Android (4,5), cât și pentru cea pentru Apple (4.7).

Cum funcționează WorldRemit?

WorldRemit funcționează printr-o aplicație și prin intermediul unei rețele de parteneri din întrebaga lume.

Câte monede sunt disponibile?

WorldRemit are disponibile peste 70 de monede în care poți face transferuri din peste 130 de țări.