Wise Păreri: Comisioane, Durată și Alternative 2024

Ramona Loznianu
Ileana Ionescu
Actualizat
4 mai 2022

Cu peste 12 milioane de clienți în întreaga lume și 8 miliarde de dolari transferați în fiecare lună, Wise a devenit unul dintre cei cei mai populari provideri de servicii de transfer internațional, cunoscut în primul rând datorită taxelor mici și transparente.

Acest review detaliat acoperă tot ce trebuie să știi despre serviciile Wise, cât costă, cât este de sigur, cât de repede ajung banii la destinatar, cum îți configurezi contul și multe altele.

Parcurgem toate caracteristicile acestui serviciu ca să te ajutăm să-ți dai seama dacă Wise este cea mai bună și cea mai sigură opțiune atunci când faci plăți internaționale sau încasezi în mai multe monede.

Trimite bani cu Wise

Wise: Puncte cheie

Caracteristici de bază

 • Faci plăți și transferuri de bani în străinătate sau îți deschizi un cont multivalutar în care poți păstra și schimba peste 50 de valute

 • Ai taxe transparente – nu se adaugă marjă la rata medie de schimb a pieței, iar costurile sunt afișate clar înainte de a iniția tranzacția

 • Wise are propria rețea de conturi locale și ocolește astfel rețeaua SWIFT folosită de bănci, și a cărei utilizare crește semnificativ costul transferurilor de bani

Cifre cheie

 • 12 milioane de clienți, trimit peste 8 miliarde de dolari pe lună

 • Trimiți bani în peste 80 de țări, într-un timp foarte scurt

 • Păstrezi și cheltui 53 de valute internaționale din contul tău multivalutar Wise

 • Cont disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru afaceri

 • Atașezi un card de debit internațional Wise pentru plăți online sau la POS ori pentru a retrage numerar, în 200 de țări; cardul este compatibil Apple și Google Pay

 • Încasezi ca un localnic în 10 valute printre care lei, euro, lire sterline, dolari americani, forinți maghiari, zloți polonezi

Pro

Taxe mici și transparente. Nu ai costuri suplimentare la schimbul valutar pentru că se aplică rata medie de schimb. Tocmai de aceea, Wise este de cele mai multe ori, cel mai ieftin provider de transferuri internaționale.

 • 40% din transferuri sunt instantanee, iar 80% ajung în 24 de ore.

 • Înregistrat și autorizat de FCA și instituții financiare din toate țările în care operează, ceea ce garantează păstrarea în siguranță a banilor clienților

 • Serviciile sunt disponibile online sau prin aplicația Wise, cu asistență în mai multe limbi.

 • Servicii destinate atât persoanelor fizice, cât și afacerilor

Contra

 • Nu are o rețea de sucursale fizice, ceea ce înseamnă nu poți depune sau ridica numerar

 • Taxele și limitele sunt variabile, în funcție de țara de destinație

 • Nu e aplică dobândă pentru banii din ținuți în cont

 • Nu oferă criptomonede

Pe scurt

Wise s-a născut din dorința de a face transferurile de bani în străinătate mai ușoare, mai ieftine și mai rapide. Pentru a-și atinge acest obiect, Wise și-a creat propria rețea de conturi locale care determină scăderea semnificativă a costurilor și a duratei de transfer.

Pentru că misiunea Wise este de a oferi taxe corecte și de a continua să reducă costurile, sistemul de prețuri este complet transparent. Nu există costuri ascunse, prețul pentru transferul tău fiind afișat de fiecare dată înainte ca vreun ban să-ți iasă din cont.

Dacă ai nevoie să gestionezi bani în mai multe valute pentru că faci plăți, încasezi sau faci des schimburi valutare, contul multivalutar Wise îți poate fi de un real folos și dacă ești persoană fizică, și dacă deții o companie.

Vei avea tot timpul garanția că schimbul valutar se face real de schimb, iar gestionarea banilor va fi mult mai simplă și mai eficientă din punctul de vedere al timpului alocat, pentru că se face dintr-un cont unic, unde ai toate monedele.

Află mai multe

Cât pot economisi cu Wise?

Wise este cunoscut pentru taxele mici pe care le practică la transferurile internaționale de bani. Dar, concret, cât de mult poți economisi atunci când transferi cu Wise comparativ cu alt provider?

În mod cert, transferurile de bani realizate prin Wise sunt de cele mai multe ori mai ieftine decât cele făcute prin intermediul băncilor clasice. Cu toate acestea, suma pe care o poți economisi depinde de comisioanele providerului, de valuta transferată și de țara în care se află destinatarul banilor.

Hai să vedem cât ai economisi dacă a-i transfera lei în lire sterline, cuiva din Marea Britanie. Vom analiza câteva costuri de transfer de la mai mulți provideri.

Suma transferată

Cu Wisedestinatarul primește

Cu Western Uniondestinatarul primește

Cu BT destinatarul primește

1.000 lei

165,61 GBP

160.25 GBP

163,27 GBP 

5.000 lei

828,66 GBP

801.24GBP

816 GBP 

10.000 lei

1.657,47 GBP

1602.49GBP

1632,75

*simulare realizată în 14 aprilie pe site-urile wise și WU. La BT conversia s-a făcut în cont, folosind simulatorul de pe site-ul băncii.

Potrivit acestei comparații, destinatarul tău va primi mai mulți bani dacă folosești Wise. Diferența este dată de cursul de schimb la care s-a făcut conversia, dar și de taxele semnificativ mai mici pentru transfer.

Economisește cu Wise

Ce este Wise?   

Wise a apărut în 2011 din dorința a doi prieteni estonieni de a nu mai plăti lunar comisioane băncilor ai căror clienți erau. Unul lucra în Londra, dar era plătit în euro, iar celălalt era plătit în lire, dar trebuia să plătească rata pentru un credit ipotecar în euro. Asta înseamnă că de fiecare dată trebuia să-și convertească banii la rate de schimb deloc avantajoase și îi transfere cu comisioane ridicate.

Astfel, serviciul Wise a fost gândit în așa fel încât trimiterea banilor în străinătate să fie cât mai și ieftină, rapidă și ușoară. Cu unele dintre cele mai mici taxe pentru transferurile internaționale și utilizarea ratei medii de schimb, Wise este astăzi unul dintre cele mai populare servicii de transfer internațional de bani.

Sunt 12 milioane de clienți în întreaga lume, persoane fizice și companii, care folosesc Wise atât pentru transferuri și plăți mici și ocazionale, cât și pentru a pune în mișcare sume cu multe zerouri. În medie, în fiecare lună, sunt transferați aproximativ 8 miliarde de dolari.

 Dincolo de comisioanele mici, Wise este apreciat pentru viteză, simplitate și transparență. Este foarte ușor să-ți creezi un cont și să trimiți bani în străinătate. Destinatarul primește banii rapid în orice cont bancar, iar tu știi de la bun început cât costă acest transfer.

Serviciul poate fi accesat și prin intermediul aplicațiilor mobile, compatibile cu Android și Apple.

Inițial, Wise a fost doar un serviciu online de transfer de bani, dar a dezvoltat și alte produse pentru a răspundere nevoilor venite din piața pe care activează de peste 10 ani. Le luăm pe rând și îți dăm detalii pentru fiecare dintre ele.

Wise – transfer internațional de bani

Prin serviciul Wise de transfer internațional, poți trimite bani în peste 80 de țări din întreaga lume. Plata pe care o inițiezi online sau prin aplicație, ajunge în contul bancar al destinatarului. Unul dintre avantajele oferite de Wise este că acesta nu trebuie să-și creeze la rândul său un cont Wise pentru a încasa banii.

Cum se explică faptul că Wise are costuri semnificativ mai mici față de bănci sau alți provideri cunoscuți? Wise și-a construit propria rețea de conturi locale, iar asta înseamnă costuri reduse, pentru că tradiționala rețea SWIFT și intermediarii sunt ocoliți. Economiile făcute astfel se traduc în taxe mici de transfer. Iar asta înseamnă și timp de livrare mai scurt.

Procesul prin care transferi bani este extrem de simplu: introduci suma pe care vrei să o transferi, introduci datele cardului sau ale contului tău bancar pentru retragerea sumei, Wise face conversia valutară la rata reală de schimb, iar echivalentul ajunge în contul destinatarului. Este rapid, ieftin și sigur.

Excelent pentru: oricine trimite bani în străinătate. Indiferent că este vorba de o plată unică sau transferuri regulate pentru plata unui credit ipotecar sau ca să-ți ajuți familia, Wise este o metodă excelentă de a economisi.

Trimite bani cu Wise

Contul multivalutar și cardul de debit Wise

Contul multivalutar Wise este o modalitate ușoară și ieftină de a primi sau trimite bani în străinătate în mai multe valute, dintr-un cont unic, având siguranța că, indiferent când faci transferul – în timpul săptămânii sau în weekend, conversia se face automat la rata reală de schimb.

Poți păstra și schimba până la 53 de monede în același cont și realiza transferuri în peste 80 de țări. Mai mult, poți încasa gratuit în RON, EUR, GBP, USD, AUD, NZD, CAD, HUF, SGD, TRY dacă soliciți detalii bancare locale. Și o poți face oricând în mod gratuit dacă ești persoană fizică.

Pentru a deschide și deține un cont Wise nu plătești nicio taxă și nu ai condiții de rulaj minim ca să te bucuri de toate avantajele.

 Cei care fac des cumpărături online în valută sau care călătoresc în străinătate, pot atașa un card de debit cu aceleași beneficii, pentru mai multă flexibilitate. Plătești pentru el o singură dată, la livrare.

Excelent pentru: oricine locuiește, lucrează sau studiază în străinătate, pentru cei care călătoresc des sau fac plăți ori sunt plătiți din străinătate, așa cum sunt freelancerii.

Wise pentru afaceri

Pentru afacerile care trec granița și gestionează bani în mai multe valute, contul multivalutar Wise Business este o soluție la fel avantajoasă ca și pentru persoanele fizice.

 • Fără comision lunar de administrare

 • Plăți internaționale de până la 8X mai ieftine decât prin intermediul băncilor și de 19X mai ieftine decât cu PayPal, în 53 de monede, în peste 70 de țări

 • Îți plătești facturile, furnizorii și angajații la rata reală de schimb

 • Încasezi gratuit în 10 valute, printre care lei, euro, lire sterline și dolari americani și plătești o singură dată, la activarea detaliilor bancare locale (16 lire sterline)

Poți atașa card de debit pentru tine și angajații tăi

Excelent pentru: Pentru freelanceri sau afaceri care au clienți, furnizori sau angajați în străinătate și trebuie să gestioneze mai multe valute.

Încearcă Wise pentru afaceri

Cum funcționează Wise?

Poate te întrebi de ce Wise are taxe mici de transfer comparativ cu băncile sau provideri precum Western Union sau PayPal. Explicația este simplă și o găsești în felul în care operează.

Wise are peste 1.000 de conturi în întreaga lume, în monedă locală. Astfel, atunci când tu trimiți, de exemplu 5.000 de lei unui membru al familiei sau unui prieten din Marea Britanie, Wise debitează în contul acestuia aproximativ 830 de lire sterline din contul local din UK. Banii tăi ajung în contul local Wise din România, și vor fi folosiți când altcineva va face un transfer din orice monedă în lei.

Asta înseamnă că banii tăi nu părăsesc țara și practic nu există conversie valutară. De aceea, conversia valutară prin Wise se face foarte aproape de rata medie de schimb. Și pentru că Wise folosește propria rețea de conturi, utilizarea rețelei SWIFT, folosită de bănci și alți provideri, și taxele pe care le impune sunt evitate.

Este Wise sigur?

 Wise nu este o bancă, dar este la fel de sigură ca una. Asta pentru că Wise este reglementată ca și când ar fi o bancă normală. Licența de funcționare este dată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Regatul Unit.

În plus, Wise este autorizată în fiecare țară în care operează. Pentru activitățile din Europa, Wise a fost autorizată de Banca Națională a Belgiei.

Pe lângă respectarea standardelor de siguranță impuse de lege, Wise a dezvoltat o serie de procese manuale și automate pentru a păstra banii clienților în siguranță: autentificarea în doi pași, auditarea regulată a proceselor și operațiuni antifraudă 24/7.

Cât costă Wise?

Costul pentru un transfer cu Wise este afișat de fiecare dată transparent, dar este necesar să înțelegi structura lui:

1. Taxe pentru plată   

Ca să faci un transfer cu Wise poți folosi un card de debit sau unul de credit ori să faci un transfer dintr-un cont bancar. În funcție de metoda de plată, taxa diferă și o poți vedea afișată înainte de inițierea transferului. Ține cont că plata cu cardul de credit este cea mai scumpă, iar cea prin cont, cea mai ieftină.

2. Taxe pentru transferul de bani

Wise aplică o taxă fixă și un procent din suma trimisă, care începe de la 0,35% și variază în funcție de moneda pe care o trimiți.

Iată care sunt concret costurile pentru un transfer de lei în lire sterline, în Marea Britanie. (simulare 14 aprilie)

Suma transferată

Taxă transfer card

Taxă transfer cont

Destinatarul primește

1.000 RON

9,87 RON (taxă variabilă 8,94 RON - 0,9% + taxă fixă 0,90 RON)

5,41 RON (taxă variabilă 4,48 RON - 0,45%+ taxă fixă - 0,93 RON)

 • 166 GBP - card

 • 167 GBP - transfer

5.000 RON

45,62 RON (taxă variabilă 44,69 RON - 0,9% + taxă fixă 0,93 RON)

23,33 RON (taxă variabilă 22,4 RON - 0,45% + taxă fixă 0,93 RON)

 • 831 GBP - card

 • 835GBP - transfer 

10.000 RON

90,32 (taxă variabilă

89,39 RON - 0.9% +taxă fixă 0,93 RON)

45,72 RON (taxă variabilă

44,79 RON - 0.45% +

taxă fixă 0,93 RON)

 • 1.663 GBP - card 

 • 1.671 GBP - transfer 

Rata de schimb Wise  

Atunci când transferi și convertești bani prin Wise, schimbul se face tot timpul la rata medie a pieței, adică la cel mai bun curs pe care îl poți obține în momentul respectiv. Rata de schimb Wise conține de obicei o mica mică în funcție de monede, începând cu 0,35%.

Rata medie a pieței este punctul de întâlnire dintre cerere și ofetă pentru o anumită monedă, la un moment dat, la care se raportează băncile atunci când tranzacționează valută pe piețele internaționale.

Acesta este și motivul pentru care ea fluctuează pe parcursul unei zilei. Cu Wise însă poți bloca rata de schimb pentru unele monede, la momentul în care configurezi transferul, cu condiția să trimiți banii cât mai redepe. Ai mai multe detalii aici.

Costuri și taxe Wise

Deschiderea unui cont

gratuit

Transferuri de bani

De la 0,35%

Retragerea sumei de 200 EUR pe lună (2 retrageri sau mai puțin)

gratuit

Taxe bancomat peste 200 EUR pe lună + 0.50 EUR pe retragere

1,75%

Obținerea cardului de debit Wise (fără taxe de abonament)

37 lei

Conversia banilor (în funcție de de monedă)

0,35%

Păstrează peste 50 de monede

Gratuit

Păstrează mai mult de 15.000 EUR (taxă anuală, încasată lunar)

0,03%

Detalii de cont în 10 monede (AUD, CAD, EUR, GBP, HUF, NZD, RON, SGD, TRY și USD)

Gratuit

Primirea plăților wire în USD (taxă fixă pe plată)

7,50 USD

Cât durează un transfer de bani cu Wise?

Un transfer realizat prin intermediul Wise este mult mai rapid decât unul făcut prin rețeaua clasică bancară. Multe dintre transferuri se fac aproape instant, dar cele mai multe ajung în 24 de ore.

Durata depinde de moneda în care faci transferul și de țara în care se află destinatarul, dar și dacă folosi un card sau un cont bancar, ori de cuantumul sumei transferate. Pe unele rute banii ajung mai greu, mai ales dacă transferul se face în weekend sau când sunt sărbători legale.

Oricum, chiar înainte de a iniția plata, vei vedea timpul estimat de livrare și vei putea urmări traseul banilor prin intermediul aplicației Wise.

Wise pro

 • Taxe mici și transparente asigurate de utilizarea propriei rețele de conturi. Fără costuri suplimentare la conversia valutară pentru că se aplică rata medie de schimb.

 • Banii pot ajunge în câteva secunde, iar majoritatea transferurilor se fac în 24 de ore.

 • Este înregistrat și autorizat de FCA și instituții financiare din toate țările în care operează

 • Serviciile pot fi accesate online sau prin aplicația Wise

 • Asistență clienți în mai multe limbi, în aplicație și prin telefon

 • Servicii destinate atât persoanelor fizice, cât și afacerilor

Wise cons

 • Nu dispune de o rețea de sucursale fizice, astfel că nu nu poți depune sau ridica numerar

 • Taxele și limitele sunt variabile, în funcție de țara unde trimiți banii

 • Nu ai dobândă dacă ții banii în cont, iar pentru sume care depășesc 15.000 de euro se percepe o taxă lunară.

Cum folosești Wise

Dacă ți-ai configurat deja un cont Wise, inițierea transferului de bani se face în câteva minute.

·   accesează Acasă pe wise.com, selectează Trimite bani; dacă folosești aplicația dă click pe Trimite

·   introdu suma pe care vrei să o transferi

·   completează detaliile de cont ale destinatarului sau adresa de mail (dacă nu știi contul, Wise îl contactează pe destinatar și îi cere detaliile de cont)

·   verifică toate detaliile transferului

·   alege tipul transferului (rapid sau cu cost redus) și metoda de plată (card sau cont bancar)

Metode de plată

Pentru a face un transfer de bani prin Wise, ai la dispoziție mai multe variante:

 • din contul tău dacă ai sold suficient

 • prin transfer bancar dintr-un alt cont pe care îl deții – durează mai mult, dar este mai ieftin

 • prin card de debit sau de credit – transferul se realizează mai repede, dar este mai scump comparativ cu un transfer din cont. Wise acceptă carduri Visa, Mastercard și unele carduri Maestro. Cardul tău trebuie să aibă un număr de 16 cifre, o dată de expirare și securitatea 3D activată.

 • prin Google sau Apple Pay. Dacă folosești această metodă, verifică mai întâi țările către care poți face transferuri și limitele pentru fiecare dintre ele.

  Toate metodele de plată pentru monede specifice ca euro, lire sterline, dolari americani sau canadieni, le găsești AICI.

Metode de încasare

Un transfer făcut prin Wise poate fi încasat într-un alt cont Wise sau într-un cont bancar.

Poți încasa direct în contul tău Wise zece monede, printre care lei, euro, lire sterline sau dolari americani, dar pentru asta e nevoie să soliciți detalii bancare pentru moneda pe care vrei să o încasezi.

Cum îți creezi un cont Wise

Înainte de a face face un transfer prin Wise, e nevoie să-ți creezi un cont. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 • Accesează wise.com și apasă Înregistrare

 • Completează adresa de e-mail. Alternativ, te poți înscrie folosind contul dvs. Google sau Facebook

 • Setează o parolă puternică și sigură

 • Alege tipul de cont – personal sau de afaceri

 • Selectează țara de reședință

 • Completează cu datele personale

 • Apasă Înregistrează-te

 • Gata. Ești pregătit pentru primul transfer!

De ce documente ai nevoie

Pentru a ține în siguranță banii tuturor, Wise trebuie să-ți verifice identitatea. De aceea, cel mai probabil trebuie să trimiți o fotografie a unui act de identitate.

E posibil însă să fie necesar să furnizezi și dovadă adresei și/sau o fotografie cu tine ținând documentul în dreptul feței. În general, documentele solicitate depind de suma pe care o trimiți, moneda și numărul transferurilor efectuate.

Pentru un cont personal îți poți dovedi identitatea prin:

 • Pașaport

 • Carte de identitate

 • Permis de conducere

Pentru deschiderea unui cont de afaceri trebuie să furnizezi următoarele informații:

 • Dovada înregistrării companiei, localizare, industrie

 • Data nașterii și țara de reședință a acționarilor

 • Detalii personale ale titularului de cont

Pentru a intra în procesul de verificare a contului tău de afaceri, trebuie să faci un transfer și să aștepți un mail din partea Wise.

Cât durează verificarea

Verificarea unui cont personal Wise, după solicitarea altor documente decât actul de identitate, durează, în general, 2-3 zile.

În cazul contului de afaceri, verificarea inițială durează 10 zile lucrătoare.

Limite Wise

Wise impune anumite limite de transfer în funcție de moneda transferată și cea primită, dar și de metoda de plată. În cazul în care suma pe care vrei să o transferi depășește limita, vei fi atenționat. În această situație poți face mai multe transferuri.

Monedă

Limită

AUD

1,5 milioane

BGN

2 milioane

CAD

Fără limită prin transfer bancar

CHF

Depinde de limita monedei din care trimiți bani

DKK

8,5 milioane

EUR

6 milioane

GBP

5 milioane

HUF

300 de milioane

NOK

1.5 milioane

PLN

5 milioane

RON

5,3 milioane

SEK

12.5 de milioane

USD

1 milion

Monede disponibile

Cu Wise poți face transferuri în peste 50 de monede în mai mult de 80 de țări.

TransferWise păreri

Ca să-ți faci o părere cât mai clară despre Wise, ar fi bine să vezi și ce spun clienții care au folosit deja serviciile oferite. TrustPilot este o resursă bună în acest sens. Mai mult de 9 din 10 (92%) din cei peste 150.000 de utilizatori care și-au exprimat părerea, au calificat Wise drept un serviciu excelent și foarte bun. Astfel, Wise are un rating de 4,6 pe TrustPilot.

În ultimii ani am folosit Wise și am economisit mii. Este destul de rapid și ușor, atâta timp cât transferați manual din contul bancar. Merită puțin efort pentru o mulțime de beneficii.

Eram sceptică să folosesc orice platformă în afară de banca mea pentru a-mi gestiona banii. Acest lucru s-a schimbat rapid de îndată ce m-am înscris la Wise pentru nevoile mele de comerț electronic. Serviciul lor pentru clienți a fost excepțional de la început, m-a ghidat la fiecare pas  și fiecare tranzacție de după aceea a fost eficientă și precisă. Mulțumesc Wise pentru că ai oferit acest serviciu și l-ai făcut atât de bine!

 

În review-urile negative sunt menționate întârzieri ale transferurilor, blocarea conturilor și verificările suplimentare.

Serviciu pentru clienți foarte prost. Am așteptat peste două luni să primesc un răspuns pentru o tranzacție mică pe care au blocat-o, deoarece susțin că au nevoie de mai multe informații pe care le-am furnizat, dar încă nu am răspuns.

 

A fost un serviciu bun, dar acum nu. Sunt clientul lor de ani de zile. Mai întâi au blocat trimiterea de bani direct din contul lor. Apoi au blocat trimiterea de bani către anumite instanțe. Apoi au început să ceară diferite documente iar și iar spunând că dacă nu le trimit, îmi vor bloca contul. Am trimis documentele de mai multe ori. Astăzi mi-au blocat transferul și mi-au cerut fluturașul de salariu. L-am trimis, dar transferul este blocat.

Wise – accesibilitate

Wise poate fi accesat atât pe desktop, cât și pe tabletă sau mobil, prin intermediul unei interfețe care te ajută să navighezi ușor și să ajungi repede la serviciile și informațiile de care ai nevoie. Site-ul este disponibil în 16 limbi, inclusiv în română.

De asemenea, aplicația Wise este disponibilă în Google și App Store.

Wise customer service

Dacă ai neclarități sau întâmpini dificultăți atunci când folosești serviciile Wise, poți găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări în Centrul de ajutor.

Alternativ, echipa de asistență îți poate oferi suport prin chat, telefon sau email. Pentru clienții din România este disponibil emailul, la care, de obicei, ți se va răspunde în termen de 1 zi lucrătoare, dar și telefonul la care îți răspund vorbitori de limbă română.

Alternative Wise

Înainte de a face un transfer internațional altfel decât prin serviciile clasice bancare, poți analiza și alte variante pe care le ai la dispoziție. Iată numai câteva dintre ele.

 • Revolut – poți deschide un cont gratuit, iar dacă ai nevoie de mai multe caracteristici, poți opta pentru un abonament lunar. Ai disponible aproximativ 30 de monede și un curs valutar bun în timpul săptămânii. Ai acces și la instrumente de economisire și criptomonede.

 • Western Union permite ridicarea banilor transferați din locații fizice, dar comisioanele și marja aplicată la cursul valutar fac din aceste operațiuni unele dintre cele mai scumpe de pe piață.

Concluzie

Wise este o opțiune inteligentă de a face plăți internaționale rapide cu costuri mici. În plus, Wise îți oferă posibilitatea de a păstra, trimite, cheltui și primi bani în peste 50 de monede.

Ori de câte ori folosești Wise, ai garanția că obții cel mai bun schimb valutar. Inclusiv în weekend. Vei plăti o taxă mica și transparentă pentru serviciile utilizate și vei știi din start care este costul total al tranzacției tale. Rețeaua proprie de conturi la nivel local permite transferul de bani cu costuri foarte mici, dacă nu cele mai mici din piață.

Serviciile oferite de Wise se potrivesc oricui are nevoie să gestioneze mai multe valute indiferent că o face în nume propriu sau este vorba de un business.

Accesează cu Wise

FAQ

Cât costă Wise?

Wise are taxe de transfer foarte mici și le poți verifica folosind acest calculator.

În principiu, costul este compus dintr-un procent mic din sumă (de la 0,35%), la care se adaugă o taxă fixă, și este afișat transparent înainte ca vreun ban să-ți iasă din cont. Tarifele variază în funcție de sumă, monedă și destinația banilor.

Pentru costuri mai reduse, folosește plata prin transfer bancar. Transferul nu va ajunge așa repede, dar va fi semnificativ mai ieftin.

Cât durează un transfer prin Wise?

Poate dura de la câteva minute până la câteva zile lucrătoare. Timpul de așteptare depinde de monedele și țările în care trimiți banii, de modul în care plătești și dacă pentru respective plată trebuie să fii verificat suplimentar. În general plățile făcute prin transfer bancar pot dura mai mult. În general, majoritatea transferurilor ajung la destinatar în mai puțin de două zile lucrătoare.

Este Wise sigur?

Wise este reglementat de FCA și are autorizare de funcționare în toate țările în care operează.

În plus, utilizează autentificarea în doi pași și a dezvoltat procese și operațiuni antifraudă 24/7.

Ce rată de schimb aplică Wise?

Wise folosește rata medie de schimb pentru schimbul valutar. Cursul oferit de Wise este cel mai avantajos pe care îl poți obține în momentul tranzacției.

Are Wise aplicație de mobil?

Da, și este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru Apple. Este ușor de utilizat, iar prin intermediul ei poți face transferuri, gestiona contul multivalutar și cardul de debit Wise.

Cum funcționează Wise?

Wise poate fi folosit pentru a face transferuri internaționale de bani, pentru a gestiona monede în peste 50 de valute pentru că îți poți deschide un cont multivalutar sau pentru a cheltui în străinătate sau pentru cumpărături online cu ajutorul cardului de debit atașat.

Rețeaua proprii de conturi în fiecare țară în care operează permite practicarea unor taxe mici pentru că, practic, banii nu părăsesc țara din care se inițiază transferul.

Câte monede sunt disponibile?

Wise oferă peste 50 de monede în care poți face transferuri internaționale. De asemenea, poți încasa gratuit în zece monede printre care lei, euro, lire sterline și dolari americani, dacă soliciți detalii bancare locale.