Cum funcționează site-ul nostru

 

Exiap este un site de comparație transparent pentru transferuri internaționale de bani și un blog. Tabelele noastre de comparație a transferurilor de bani sunt organizate implicit de la cel mai mic la cel mai mare cost pentru tine, luând în considerare comisioanele de transfer și ratele de schimb. Este necesar să comparăm în acest fel deoarece deseori furnizorii promovează comisioane "mici" sau "zero", dar în realitate pot adăuga un adaos la rata de schimb, făcând tranzacțiile mai scumpe decât realizează majoritatea oamenilor. Prin analizarea costului total (comisioane + rate de schimb), îți este ușor să decizi ce serviciu poate fi potrivit pentru tine.

Illustration showing a padlock, signifying safety

În 2021, Exiap a fost achiziționat de către Wise, o companie care oferă servicii de transfer internațional de bani. Wise a fost fondată, în parte, pentru a aduce transparență în industrie, cu un model de preț care arată în mod clar utilizatorilor costurile totale ale transferurilor lor. Wise rămâne angajat să mențină transparența pe Exiap, iar oferta Wise trece prin același proces ca și alte furnizori din tabelele de comparație. Aceasta înseamnă că atunci când Wise este cel mai ieftin, este în vârful tabelului, iar atunci când nu este, nu este. Este simplu.

Există câteva lucruri importante de știut despre Exiap, așa că continuă să citești.

Declinare de responsabilitate pentru comparație

Tabelul de comparație arată cât costă să trimiți bani internațional, între monedele specificate, folosind fiecare dintre furnizorii pe care i-am listat. Acesta arată și suma pe care o primește destinatarul.

Rezultatele noastre de comparație sunt sortate implicit de la cel mai mic cost pentru tine în moneda aleasă până la cel mai mare cost pentru tine.

Bazăm comparația de prețuri pe datele pe care le-am colectat de la furnizori. Datele sunt colectate în două moduri:

  1. Partenerii ne împărtășesc datele lor ca parte a anumitor acorduri contractuale. Aceste date sunt în mod obișnuit aproape în timp real.

Date de probă sunt preluate de pe site-urile furnizorilor în anumite date. Acest lucru înseamnă că pot fi inexacte deoarece estimăm comisioanele lor pe baza datelor de probă colectate în trecut. Facem acest lucru deoarece poate fi singura modalitate de a afișa unele dintre furnizorii în tabelul nostru, deoarece nu există o alternativă în timp real. Estimăm doar date pentru mărci mari cu care nu avem parteneriate, deoarece înțelegem că utilizatorii doresc să compare mărci pe care le cunosc și în care au încredere.

Comparăm doar transferurile bancare la bancă și, în cazul în care un furnizor are un plan plătit, utilizăm planul gratuit.

Nu comparăm toți furnizorii disponibili de transfer de bani. Sunt pur și simplu prea mulți, iar adăugarea lor pe site-ul nostru și menținerea prezenței lor implică costuri. Prin urmare, avem în vedere anumite criterii indicative atunci când decidem ce furnizori includem, pentru a ne asigura că furnizorii sunt relevanți pentru tine și se potrivesc tipului de comparație pe care o facem la Exiap. Puteți verifica acele criterii mai jos.

  1. Nu avem nicio ezitare în a lista un furnizor în tabelul de comparație care poate oferi o opțiune mai ieftină decât Wise pentru un transfer internațional dat.

Criterii indicative pentru listarea partenerilor

Capacitatea partenerului de a împărtăși prețurile astfel încât să putem afișa rezultatele în tabelul de comparație de prețuri în mod transparent.

Partenerii trebuie să ne ofere condiții comerciale în conformitate cu pragurile pe care le-am stabilit. Exiap este gratuit pentru utilizatori, dar există costuri asociate cu funcționarea site-ului. Exiap își obține veniturile din comisioanele pe care le primim de la parteneri.

Partenerii trebuie să fie stabili și relevanți pentru clienți. Aceasta înseamnă: să fi fost în afaceri cel puțin 4 ani, să aibă un volum de căutare lunar de minimum 15.000 și să aibă peste 2.000 de recenzii pe Trustpilot.

Putem lista furnizori cu care nu avem un parteneriat deoarece înțelegem că utilizatorii doresc să compare cu mărci mari pe care le cunosc. Acești furnizori pot să nu aibă un program de parteneriat sau să nu fie dispuși să lucreze cu noi. Listarea lor se face într-un mod mai ad hoc, deoarece colectarea datelor este intensă în ceea ce privește timpul și resursele. De obicei, un furnizor de acest fel ar avea cel puțin 1.000.000 de căutări lunare.

Informații generale

Fără tranzacționare valutară. Exiap este doar un site de comparație și nu este o platformă de tranzacționare valutară.

Nu oferim consultanță financiară. Toate informațiile de pe Exiap nu constituie sfaturi financiare. Ele se bazează pe cercetare și nu pe sfaturi personalizate adresate indivizilor. Întotdeauna trebuie să consulți un consilier financiar calificat înainte de a lua sau de a te abține de la orice acțiune pe baza conținutului de pe Exiap.

Fără garanții. Te rugăm să ai în vedere că atunci când folosești site-ul Exiap, utilizezi informațiile furnizate pe propriul tău risc și nu putem accepta nicio răspundere dacă apar probleme. Cu toate că facem eforturi rezonabile pentru a actualiza informațiile de pe Exiap, nu facem nicio reprezentare, garanție sau promisiune, fie exprimată, fie implicită, că conținutul site-ului este precis, complet sau actualizat, și NE DECLINĂM ORICE GARANȚII IMPLICATE DE VANDABILITATE SAU POTRIVIRE PENTRU UN ANUMIT SCOP. În timp ce facem eforturi rezonabile pentru a-ți furniza informații exacte despre produse și furnizori la momentul publicării, prețurile și termenii produselor și ofertelor pot fi schimbate de furnizor imediat după aceea, așa că verifică întotdeauna informațiile de pe site-ul oficial al furnizorului. De asemenea, ne declinăm orice garanții că site-ul va funcționa fără întreruperi sau erori sau că este liber de viruși sau alte componente nocive.

Conținut terță parte

Uneori includem link-uri către alte site-uri web, dar nu suntem responsabili pentru conținutul lor.

Unele dintre conținuturile postate pe site au fost comandate de noi, dar sunt realizate de colaboratori independenți. Acești colaboratori nu sunt angajați, lucrători, agenți sau parteneri ai Wise și nu se prezintă ca atare. Informațiile și conținutul postate de acești colaboratori independenți nu au fost verificate sau aprobate de noi și nu reprezintă opiniile noastre.

Alte prevederi

Fără relație contractuală sau fiduciară. Ne declinăm în mod expres orice relație contractuală sau fiduciară cu tine pe baza conținutului site-ului Exiap, iar tu nu te poți baza pe acesta în niciun scop.

Nu investigăm solvabilitatea companiilor menționate pe site.

Declinare de responsabilitate pentru afiliere

Unele dintre link-urile de pe acest site sunt link-uri de afiliere, ceea ce înseamnă că putem câștiga o comision dacă dai clic pe link și faci o achiziție. Cu toate acestea, te rugăm să ai în vedere că acest lucru nu afectează evaluările noastre și nu implică niciun cost pentru tine.