Cum funcționează site-ul nostru

 

Credem că este important să fim transparenți și să-ți spunem toate informațiile despre site-ul nostru. Beneficiile și limitările. Scopul nostru este să-ți oferim cele mai exacte și mai actualizate informații, inclusiv sfaturi și instrumente. De asemenea, comparăm opțiunile furnizorului pe baza unor criterii stabilite, cum ar fi ratele, comisioanele și evaluările clienților.

Illustration showing a padlock, signifying safety

Credem că este important să fim transparenți și să-ți spunem toate informațiile despre site-ul nostru. Beneficiile și limitările. Scopul nostru este să-ți oferim cele mai exacte și mai actualizate informații, inclusiv sfaturi și instrumente. De asemenea, comparăm opțiunile furnizorului pe baza unor criterii stabilite, cum ar fi ratele, comisioanele și evaluările clienților.

Apreciem transparența și corectitudinea completă în relațiile noastre cu tine. Nu taxăm niciodată pentru a economisi bani pentru oameni, pentru a clasifica oferte sau furnizori pe baza recomandărilor. Nici nu luăm bani din publicitate. Facem tot posibilul să fim cât mai sinceri și mai obiectivi posibil.

Totuși, nu putem garanta că informațiile noastre sunt perfecte. Oferind conținut jurnalistic, suntem limitați la conținutul și sursele de informații la care avem acces. Te rugăm să reții că atunci când ne folosești site-ul, folosești informațiile furnizate aici pe propriul risc și nu ne asumăm nicio răspunde dacă se întâmplă ceva.

 

Declinarea responsabilității pentru comparație

 

Ne bazăm comparația de preț pe date pe care le-am colectat din partea furnizorilor, în mod normal, la intervale de 5 minute.

Comparăm numai transferurile de la bancă la bancă, iar în cazurile în care furnizorii au opțiuni de abonamente plătite, folosim opțiunea gratuită.

Tabelul de comparație arată cât costă să trimiți bani la nivel internațional, între monedele specificate, folosind fiecare dintre furnizorii enumerați. De asemenea, arată și suma pe care o va primi destinatarul.

Dacă vrei să știi mai multe, am explicat ce înseamnă fiecare parte a tabelului de comparație - și cum le calculăm.


 

1. Taxa transferului

 

„Taxa transferului” este pur și simplu costul specificat de furnizor pentru a-i folosi serviciul online. Comparăm numai costurile pentru transferuri online de la bancă la bancă. Transferurile prin serviciul telefonic, plata dintr-o sucursală sau plata pentru un transfer cu un card de credit sunt, de obicei, mai scumpe.


 

2. Rata de schimb

 

Rata de schimb este furnizată de către furnizori, în tabel.


 

3. Costul total

 

„Costul total” este calculat luând în considerare taxa de transfer și adaosul ratei de schimb. Pentru a calcula adaosul ratei de schimb, analizăm diferența între rata de schimb oferită de furnizor și rata medie de schimb a pieței din partea Reuters. De exemplu, dacă rata unui furnizor a fost 1.4, iar rata medie a pieței pe Reuters a fost 1.6, am înregistra o diferență de 0.2 (12.5%). Numim această diferență „adaos”.


 

Declinarea responsabilității generale

 

Site-ul web Exiap (https://www.exiap.ro/) este doar un site de comparație și nu o platformă de tranzacționare valutară. Exiap este un site web pus în funcțiune de către TransferWise Ltd ("Noi", "Noi"), o companie încorporată conform legilor din Anglia și Țara Galilor, cu numărul de înregistrare 07209813. Wise este numele comercial al TransferWise Ltd.

Nu garantăm că site-ul web Exiap va opera neîntrerupt sau fără erori sau că nu conține niciun virus sau alte componente periculoase. Conținutul de pe site-ul web Exiap este furnizat numai pentru informații generale și nu este conceput ca o tratat exhaustiv al subiectului său.

Nu ne facem responsabili în niciun fel și nu avem niciun fel de relație contractuală sau fiduciară cu tine, în baza conținutului site-ului Exiap, pe care nu te poți baza în niciun scop.

Ar trebui să te consulți cu profesioniști sau specialiști calificați înainte de a lua sau de a te abține de la orice acțiune bazată pe conținutul site-ului Exiap.

Deși depunem eforturi rezonabile pentru a actualiza informațiile de pe site-ul Exiap, nu facem nicio declarație și nu oferim nicio garanție, expresă sau implicită, că acest conținut de pe site-ul nostru este exact, complet sau actualizat și NE DECLINĂM RESPONSABILITATEA PENTRU ORICE GARANȚIE IMPLICITĂ DE VANDABILITATE SAU DE ADECVAȚIE PENTRU UN ANUMIT SCOP.

O parte a conținutului postat pe site-ul Exiap a fost comandat de noi, dar este opera unor contractori independenți. Acești contractori nu sunt angajați, muncitori, agenți sau parteneri ai Wise și nu se prezintă ca având acest statut. Informațiile și conținutul postat de acești contractori independenți nu au fost verificate sau aprobate de noi. Opiniile exprimate de acești contractori independenți pe exiap.ro nu reprezintă opiniile noastre.


 

Politica generală

 

Nu investigăm solvabilitatea companiilor pe care le menționăm. Există întotdeauna riscul ca o companie să întâmpine probleme și să dea faliment, dar aceste informații sunt foarte rar cunoscute de public, până când este prea târziu, așa că nu putem anticipa acest lucru. Reține, deși ne propunem întotdeauna să-ți oferim informații exacte despre produse și furnizori în momentul publicării, din păcate prețul și condițiile produselor și ofertelor pot fi oricând modificate de către furnizor ulterior, așa că verifică-le mai întâi. De multe ori, oferim linkurile altor site-uri web, dar nu putem fi responsabili pentru conținutul acestora.


 

Informațiile de pe Exiap nu constituie consultanță financiară

  Nu oferim consultanță financiară. Toate informațiile se bazează mai degrabă pe cercetări jurnalistice decât pe sfaturi personalizate, adresate persoanelor fizice. Asta înseamnă că nu luăm în considerare nevoile sau circumstanțele tale specifice.

Fă-ți întotdeauna propria cercetare pentru a te asigura că este potrivită pentru circumstanțele tale specifice, înainte de a lua orice decizie financiară.