Cum să Transferi Bani de pe PayPal către Wise: Ghidul tău Complet 2024

Ramona Loznianu
Ileana Ionescu
Actualizat
12 septembrie 2022

Dacă ești freelancer sau deții o afacere cu contractori străini, sigur ești în căutarea unor metode mai ieftine și mai convenabile pentru a-ți gestiona plățile.

PayPal este o opțiune cunoscută pentru cei care au nevoie să primească sau să trimită bani către străinătate, fiind ani la rând liderul companiilor pentru efectuarea de plăți online. Este un serviciu rapid și ușor de trimis bani în afara țării, cu o rețea extinsă global.

Totuși, PayPal nu este cel mai ieftin provider când vine vorba de taxele de conversie și schimb valutar. Ai putea merge pe o alternativă mai economică precum Wise, un serviciu fintech avantajos, dedicat plăților în diferite valute. Îți arătăm în continuare cum să faci trecerea de la PayPal la Wise pentru a te bucura de condiții favorabile pentru plățile tale internaționale și nu numai.

Află mai multe

Cum poți economisi bani transferând bani de pe un cont PayPal pe unul Wise?

Atunci când încasezi o plată prin PayPal din altă monedă decât cea locală, ești obligat să retragi banii în contul tău bancar pentru a-i putea accesa. În acest punct, cu PayPal, ești obligat să convertești banii în moneda locală înainte de a-i vărsa în contul tău bancar.

La o astfel de conversie monetară, PayPal aplică un curs de schimb variabil, cu 2-3% mai scump decât rata de medie, căruia i se adaugă și taxe în funcție de monedă și tipul de transfer. Practic, te va costa scump retragerea banilor pe care îi primești prin PayPal din străinătate.

Cu Wise ai o opțiune mult mai ieftină și avantajoasă: contul multivalutar. Dacă îți deschizi un cont Wise în mai multe valute, vei beneficia de detalii bancare locale în zece monede, printre care și lira sterlină (GBP), dolarul american (USD), euro, dolarul canadian (CAD) sau forintul maghiar (HUF).

Astfel, poți folosi un cont Wise pentru a-ți retrage banii de pe contul PayPal. Mai departe, în contul multivalutar Wise, îți transferi fără nicio taxă de conversie suma în lei. Dacă nu vrei să îți retragi banii, îi poți păstra în continuare în contul tău Wise și îi poți folosi la viitoare plăți în străinătate sau cheltuieli cu cardul de debit Wise Mastercard.

Dacă totuși ai nevoie de bani în numerar, îi poți transfera mai departe din contul Wise în contul bancar. La un astfel de transfer, Wise aplică o taxă modică de conversie, folosind cursul real de schimb, fără marjă proprie de câștig.

Deschide-ți gratuit un cont Wise

Cum să trimiți bani dintr-un cont PayPal într-un cont Wise?

Este foarte ușor să-ți transferi banii dintr-un cont PayPal într-unul Wise, urmărește pașii de mai jos:

 • Pasul 1. Deschide-ți un cont multivalutar Wise în doar câteva minute.

 • Pasul 2. Explorează noul tău cont și descoperă detaliile acestuia în meniul ”Balances”. De aici, poți alege din opțiunile de valută disponibile și poți, mai departe, obține un număr de cont și un cod pentru valuta în care te aștepți să primești bani.

 • Pasul 3. Activează detaliile de cont și balanța pentru valuta pe care o dorești.

 • Pasul 4. Loghează-te în contul tău PayPal și deschide secțiune ”Wallet”, locul în care îți conectezi alte conturi bancare sau carduri de credit sau debit.

 • Pasul 5. Accesează conectarea unui nou cont bancar la PayPal și introdu datele contului tău Wise, verifică informațiile încă o dată și apasă ”Submit”.

 • Pasul 6. Este posibil ca PayPal să te întrebe despre setarea unei debitări directe, însă opțiunea nu este disponibilă pentru conturile Wise. Poți trece astfel la următorul pas.

 • Pasul 7. PayPal te va obliga să faci o  tranzacție minoră de verificare către noul tău cont. Odată realizată tranzacția către contul Wise, procesul de verificare al contului este încheiat.

 • Pasul 8. Asta a fost tot. Detaliile contului tău Wise o ă apară în PayPal, iar tu poți selecta contul pentru retragere de bani oricând ai nevoie.

Rezumat

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a retrage bani dintr-un cont PayPal și de a îi muta într-un cont Wise.

Banii, odată ajunși în contul tău multivalutar Wise, pot fi păstrați în peste 50 de valute. Cheltuie, retrage sau încasează bani pe contul Wise la un schimb valutar avantajos și cu taxe mici de transfer, afișate transparent înaintea încheierii tranzacțiilor. Un astfel de cont poate fi valoros pentru cei care muncesc sau studiază în străinătate, au rude în afara țării sau colaborează des cu furnizori străini.

Transferă-ți banii de pe PayPal către Wise

Cum să-ți pregătești un cont Wise pentru un transfer?

 • Deschide-ți un cont multivalutar Wise de pe website sau din aplicația de mobil

 • Treci de pașii de verificare ai contului; vei avea de confirmat identitatea fie cu buletinul, pașaportul sau permisul de conducere

 • Accesează-ți contul multivalutar și deschide balanțe în valutele pe care vrei să le tranzacționezi

 • Nu uita să-ți salvezi datele bancare pentru valutele respective

Cum să începi să tranzacționezi cu un cont PayPal?

 • Primul pas este să-ți creezi un cont pe site-ul PayPal, furnizând o adresă de e-mail validă, câteva date personale și setând o parolă

 • Asociază contului PayPal un cont bancar, un card de credit sau de debit

 • Alimentează-ți contul PayPal astfel încât să poți efectua plăți sau să retragi banii pe care îi primești

Cât de mult te costă să transfer bani dintr-un cont PayPal către Wise?

Nu este ușor de stabilit cu precizie costul unui transfer prin PayPal, dat fiind că există diferite taxe. În principiul, costul final va depinde de țara în care se află beneficiarul și moneda în care faci transferul.

Dacă efectuezi un transfer între două conturi PayPal sau două conturi Wise, înființate ambele în România și utilizând aceleași valute, comisionul este zero.

Transferurile PayPal în SUA, Canada și Europa în altă monedă decât euro au comision 1,99 EUR, în timp ce transferurilor către orice altă țară li se aplică un comision de 3,99 EUR.

Dacă îți setezi conturile pe aceeași valută, Wise te poate ajuta să-ți transferi banii în contul multivalutar fără nicio taxă suplimentară.

Există o limită de transfer?

Da. PayPal are setată o limită inițială cu privire la sumele care pot fi trimise din cont. Pentru a mări aceste limite, trebuie să efectuezi procedurile de verificare impuse de PayPal. Compania își rezervă și dreptul de a varia aceste limite ”până la valoarea maximă permisă de legislația împotriva spălării banilor”.

PayPal vs Wise: Taxe și comisioane pentru transferurile internaționale 

Tipuri de taxePayPalWise
Transferuri internaționaleDepind în funcție de țara beneficiarului și tipul de contul sau taxă fixă + comision valutar în cazul unui transfer internațional către un cont bancarDe la 0,41%*
Transferuri naționale0 (dacă nu există conversie valutară)De la 0,41%*
Schimb valutarCurs de schimb variabil, cu 2-3% mai scump decât rata medie de schimbRata medie a pieței

*Taxa depinde de monedă

Poți efectua un transfer PayPal către un alt utilizator Wise?

Plățile intermediate de către PayPal se fac dintr-un cont PayPal în altul. Astfel, nu vei putea trimite o plată obișnuită sau efectua un transfer de bani către contul de Wise al unui alt utilizator. Soluția care îți rămâne este să îți retragi fondurile PayPal în propriul cont Wise și să efectuezi mai departe un transfer cu costuri reduse către alt client Wise.

Poți să transferi fonduri PayPal pe Wise?

În timp ce nu poți transfera fonduri către un alt cont Wise, poți efectua totuși un transfer de fonduri către propriul tău cont Wise. Acest lucru este posibil momentan doar pentru conturile de persoană fizică, nu și pentru cele de business.

De ce practică PayPal comisioane mai mari decât Wise?

Deși ambele companii sunt provideri de servicii de transferuri monetare, PayPal și Wise funcționează diferit.

Fintech-ul Wise a fost creat pentru a facilita trimiterea de bani în străinătate, odată cu un schimb de valutar real și taxe mici, transparente. Wise poate oferi astfel de servicii folosind propria rețea de conturi locale. Economiile făcute astfel se traduc în comisioane mai mici pentru clienți.

Pe de altă parte, PayPal a fost creat cu accent pe comerțul electronic, oferind modalități sigure și simple de a face cumpărături online. Modelul de business PayPal îi permite să ofere unele transferuri interne gratuite între conturile de utilizator, dar atunci când vine vorba de orice tranzacție internațională, intervin taxe mari. Transferurile internaționale pur și simplu nu sunt activitatea de bază a PayPal, iar acest lucru se reflectă în comisioanele pentru aceste servicii.

Concluzii

În timp ce PayPal rămâne un serviciu popular mulțumită soluțiilor excelente pentru cumpărături online, compania nu are o ofertă competitivă pentru transferurile internaționale de bani. Pentru orice tranzacție peste granițe pe care o realizezi din contul tău PayPal, va trebui să achiți comisioane și taxe nu prea mici.

De asemenea, cu PayPal nu îți va fi ușor să-ți accesezi banii din cont. Soluția pe care poți merge vine din partea Wise și a contului multivalutar, pe care îl poți conecta contului PayPal. Retrăgând bani din PayPal într-un cont Wise, poți astfel reduce costurile, muta bani și beneficia, în cele din urmă, de plățile internaționale ieftine și conversia avantajoasă la cursul de schimb real, garantate de Wise.

Începe acum

Întrebări frecvente

Cât costă deschiderea unui cont Wise?

Deschiderea unui cont Wise este absolut gratuită, la fel și administrarea acestuia.

Cât costă deschiderea unui cont PayPal?

La fel ca în cazul Wise, deschiderea unui cont PayPal nu costă nimic.

Cât durează transferurile internaționale cu PayPal și Wise?

Ambele servicii garantează transferuri pe loc între același tip de cont. Wise efectuează alte transferuri în 1-2 zile lucrătoare, iar la PayPal durata unui transfer standard se poate întinde între 1 și 3 zile lucrătoare.

Este Wise un serviciu cu adevărat ieftin?

Cu o rată reală a schimbului valutar și taxe mici practicate, Wise rămâne unul dintre cele mai ieftine servicii de transfer monetar internațional.