Wise (ex-TransferWise) Păreri: Este un Serviciu Sigur? 2024

Ramona Loznianu
Actualizat
27 noiembrie 2023

Wise (ex-TransferWise), este un serviciu de transferuri internaționale de bani. Cu Wise poți transfera bani avantajos, rapid și în siguranță către 80 de țări, cu o taxă de transfer mică și transparentă.

În prezent, Wise oferă un cont curent multivalutar și card de debit inteligent, un cont de afaceri și o platformă de dezvoltare pentru clienți fintech.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre transferuri internaționale de bani, rapide și în siguranță alături de Wise, găsești în acest review toate informațiile necesare: convertirea celor mai populare monede, comisioane, metode de plată sau cât de sigur este acest serviciu pentru tranzacțiile tale.

Acest review te va ajuta să înțelegi dacă este Wise cea mai bună și cea mai sigură soluție pentru tranzacțiile tale.

Trimite bani cu Wise

Punctele cheie Wise: Rate de schimb, prețuri, siguranța transferurilor

Funcții cheie: 

 • Poți trimite, cheltui, primi și deține bani într-un cont multivalutar cu acces la peste 50 monede internaționale

 • Folosește cursul de schimb valutar real

 • Toate costurile sunt la vedere, afișate în clar înainte de confirmarea oricărei tranzacții

 • Oferă numeroase opțiuni moderne de transfer: prin Apple sau Google Pay, card de debit, card de credit sau transfer bancar

Este Wise un serviciu sigur? 

Poate fi stresant să trimiți sume mari de bani în străinătate. Fie că trimiți bani către cei dragi sau achiți taxe importante, siguranța acestor transferuri este o prioritate. Wise este un serviciul reglementat peste tot în lume – de către FCA în Regatul Unit și alte autorități de reglementare din fiecare țară în care operează.

Serviciul păstrează banii în conturi dedicate sau active lichide cu aceeași valoare. De altfel, autentificarea în contul tău Wise se face în doi pași pentru a fi sigură. Mai exact, vei confirma autentificarea în cont la fiecare accesare cu un cod primit via mesaj scris, prin amprentă digitală sau recunoaștere facială.

Incearcă Wise

Suplimentar, Wise are o echipă dedicată antifraudă și o echipă de asistență pentru a securiza și ajuta clienții în orice pas, tranzacție sau acțiune.

Cifrele din spatele Wise:

 • Fondat în 2011, în Londra, Regatul Unit

 • Reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) în Regatul Unit și numeroase alte entități din Europa și alte țări ale lumii

 • Peste 12 milioane de clienți
 • 53 de monede internaționale tranzacționate
 • 100% curs valutar real, cu zero adaos comercial

Este Wise la fel de sigur ca băncile tradiționale?

Wise nu este o bancă, dar este reglementată într-un mod similar cu una tradițională. Asta înseamnă că este la fel de sigur de folosit pentru serviciile oferite. Popularitatea Wise este declinată însă și din facilitarea transferurilor internaționale, cu o ofertă transparentă și avantajoasă, la rata medie a pieței.

Pe lângă respectarea standardelor de siguranță impuse de lege, Wise utilizează o serie de procese manuale și automate pentru a păstra banii clienților în siguranță. Acestea includ autentificarea în doi factori, auditarea regulată a proceselor și o operațiune antifraudă 24/7.

Cum îți protejează Wise banii din cont?

Wise se angajează să păstreze banii din conturile clienților sub formă de active păstrate în conturi separate. Această formă numită ”fonduri protejate” se referă la depozitarea banilor în instituții bancare și investirea lor în active lichide garantate de guvern – în principal, obligațiuni de stat.

În această manieră și revizuind periodic aceste instituțiii financiare, Wise reduce concentrarea riscurilor și se asigură că niciun partener unic nu protejează toate fondurile clienților. Aceasta este o garanție extra pentru a putea returna la cerere toate fondurile acestora.

Este Wise o soluție sigură pentru transferul de bani?

Da. Wise este în prezent unul dintre principalii actori din industria transferurilor bancare, cu o popularitate crescândă a numărului de utilizatori înregistrați în cei 12 ani de funcționare.

Trimite bani cu Wise

Este Wise o soluție sigură pentru depozitarea banilor?

Desigur. Practicile companiei pentru protejarea fondurilor sunt o garanție pentru a îți depozita fondurile, pentru a îți încasa salariul și alte venituri sau pentru a cheltui în mod regulat bani de pe cardul Wise.

Este Wise o soluție sigură pentru transferurile mari de bani?

Cu Wise, poți transfera și sume mari de bani, însă trebuie să ții cont de câteva lucruri înainte. Este posibil ca banca ta să limiteze suma de bani pe care tu vrei să o transferi. Sumele pot diferi și în funcție de maniera de transfer – online, prin telefon sau direct în filială. Consultă-ți banca pentru a afla de aceste limite sau configurează-ți transferul direct din sucursală.

Wise îți va cere și verificarea identității înaintea unui astfel de transfer. Pentru verificări, va trebui să furnizezi document de identitate cu fotografie și adresa ta. Ține cont că pentru acest proces ai nevoie să rezervi aproximativ 2 zile lucrătoare, pentru a fi pregătit pentru data transferului. Verificări ulterioare plății transferului pot fi necesare.

Este contul business Wise sigur?

Cu Wise, poți deschide și un cont internațional de afaceri în doar câteva minute. Cu o acoperire în peste 80 de țări și peste 50 de monede, Wise este o alternativă sigură la un cont bancar de afaceri pentru freelanceri și antreprenori, întreprinderi mici și mijlocii sau corporații.

Siguranța transferurilor și reglementările financiare Wise se extind și asupra conturilor de afaceri. Un cont de business Wise este la fel de sigur ca un cont bancar, cu beneficiul unor costuri reduse în ceea ce privește gestionarea banilor.

Este Wise un serviciu legitim?

Cu o ofertă avantajoasă, un proces rapid de trimitere și primire al banilor și cel mai bun curs valutar dintre serviciile similare, Wise este o opțiune pentru transferuri bancare și plăți internaționale.

Cu peste 10 ani de activitate și milioane de clienți mulțumiți, Wise a câștigat o reputație excelentă.

Recenziile clienților pe Trustpilot

Cu peste 150,000 de recenzii și un rating general de 4,6 pe site-ul independent Trustpilot, majoritatea utilizatorilor Wise laudă servicii ”prompte”, ”transparente” și ”de încredere”.

Totuși, printre recenziile cu ton critic, utilizatorii par deranjați de verificările suplimentare de securitate. Wise practică astfel de verificări pentru a face transferurile cât mai clare și cât mai sigure, similar cu procedurile pe care le cer și băncile.

Aici poți consulta separat recenziile lăsate de utilizatori români.

Fraude sau înșelătorii pe Wise

Wise este un serviciu sigur. Dacă ai trimis bani folosind Wise sau către un cont Wise și nu recunoști o tranzacție sau suspectezi fraudă, conectează imediat serviciul de asistență Wise. În funcție de momentul de procesare al acestui transfer, Wise te poate ajuta în recuperarea sau raportarea infracțiunii.

Dacă crezi că ești victima unei înșelătorii, raportează cazul autorităților, iar Wise te va susține cu informații pentru cazul tău.

Cum pot să evit să cad victima unor astfel de infracțiuni?

Similar cu situația tranzacțiilor bancare, poți fi victima unei fraude sau înșelătorii și la folosirea contului tău Wise. Iată câteva semne care îți pot da de înțeles că ești vulnerabil în fața acestor pericole:

 • Ți se cer informații sensibile prin mesaj scris, apel vocal sau email

 • Primești cereri sau confirmări urgente care nu îți permit verificarea informațiilor primite

 • Compania care te contactează nu este reglementată sau autorizată

 • Primești informări tip phishing din partea unor utilizatori nelegitimi sau pe care nu îi recunoști

 • Depistezi tranzacții necunoscute în contul tău

 • Ți se cer plăți în avans, în special prin metode neobișnuite precum transferuri de bani sau criptomonede

Sunt datele tale personale în siguranță cu Wise?

Wise garantează cu cele mai înalte standarde de securitate pentru toate informațiile personale stocate. În plus, compania se angajează să șteargă datele care nu mai sunt necesare.

Mai multe informații despre alte date colectate de Wise în scopuri de marketing găsești la acest link.

Ce date personale colectează Wise?

În calitate de instituție financiară reglementată, Wise este însă obligat să păstreze unele din datele tale personale și date legate de transferuri. În funcție de legile locale, perioada de păstrare a acestor date se poate extinde între 6 și 10 ani.

Cum să îți deschizi un cont Wise?

Este foarte simplu să îți deschizi un cont Wise. Urmează pașii următori pentru a îți seta un cont Wise online în doar câteva minute:

 1. Înscrie-te online sau în aplicația de mobil Wise cu o adresă de e-mail sau un cont Google / Facebook

 2. Alege tipul de cont pe care vrei să îl deschizi: cont personal sau cont de afaceri

 3. Selectează țara de reședință

 4. Verifică-ți numărul de telefon cu un cod de verificare primit prin mesaj scris

 5. Setează-ți o parolă sigură

 6. La următorul pas vei ajunge pe pagina de transfer, punct în care poți efectua transferuri

Concluzii

Wise este în mod constant unul dintre cele mai ieftine și competitive servicii de transferuri internaționale de bani. Rata de schimb Wise rămâne cea mai corectă și avantajoasă de pe piață.

Wise oferă și o rată garantată, prin care promite aplicarea aceluiași curs valutar pentru un interval de timp menționat înainte de tranzacție. Astfel, se promite că transferul nu va fi afectat de fluctuațiile valutare.

Wise îți oferă și plăți în moneda locală, cu conversia automată din cel mai ieftin cont. În plus, plățile suntsecurizate 3D , iar tu vei fi informat instantaneu la fiecare cheltuială sau tranzacție.

În concluzie, Wise este o opțiune competitivă între serviciile de transfer bancar și alternativele bancare digitale prezente pe piață în prezent.

Deschide-ți un cont Wise

FAQ

Este Wise sigur?

Da. Banii sunt păstrați în conturi dedicate, iar serviciile sunt securizate prin autentificarea în doi pași (SMS, amprentă digitală sau recunoaștere facială. În plus, Wise are o echipă dedicată antifraudă.

Este Wise reglementat?

Da. Wise este autorizat de FCA și alte autorități din țările în care operează.