Care este cea mai ieftină metodă de a trimite bani în străinătate?

Trebuie să trimiți o plată din România? Indiferent unde trimiți bani, vei dori cea mai ieftină metodă de a transfera bani în străinătate. Continuă să citești pentru a afla tot ce trebuie să știi.

Eu trimit
din
către

Comparăm doar furnizorii securizați pe care i-am cercetat, testat și aprobat. Informații importante

The Cheapest Deal
Rata de schimb:0.2011
Taxele transferului:lei70.75 RON
Timpul transferului:Instant-2 zile
Obține o rată garantată cu Wise
Save up to 141.13 EUR
Total€1,996.49 EUR
Încă 2 furnizori găsiți
Rate actualizate cu mai puțin de 1 minut în urmă
Rata de schimb:0.1993
Taxele transferului:lei0.00 RON
Timpul transferului:2-3 zile
Transferă astăzi pentru a obține acest tarif exclusiv pentru clienți noi
Save up to 120.96 EUR
Total€1,992.60 EUR
Rata de schimb:0.1969
Taxele transferului:lei0.00 RON
Timpul transferului:0-2 zile
Totalul include o reducere promoțională pentru clienții noi
Total€1,969.00 EUR

Vrem să găsim cea mai bună ofertă pentru tine. Totuși, este posibil să primim o taxă de recomandare dacă alegi unul dintre acești furnizori. Asta nu va afecta clasamentul furnizorului, cursurile de schimb sau orice alte taxe care ți se percep. Rezultatele noastre sunt sortate de la cel mai ieftin la cel mai scump pentru tine. Află mai multe.

Care este cea mai ieftină metodă de a trimite bani din România?

Când vrei să trimiți bani din România, ia mereu în considerare costul total al transferului tău. Nu uita să iei în considerare atât taxa inițială a furnizorului, precum și rata de schimb curentă din Lei.

Deși unii furnizori îți pot spune că au taxe mici sau nu au nicio taxă, analizează mai atent, acestea sunt probabil ascunse în cursul de schimb. De exemplu, în tabelul de mai jos, poți vedea că un transfer de 10000 RON trimis din România în Spania costă cu peste 141.13 RON mai mult cu furnizorul nostru cel mai scump decât cu cel mai ieftin. Acest decalaj va continua să crească, pe măsură ce suma transferului crește.

Trimite bani cu cel mai ieftin furnizor Wise

Cât costă să trimiți bani în străinătate din România?

Când transferi bani în străinătate, de obicei, îți va fi percepută o taxă de transfer de către banca ta sau furnizorul transferului online, pe lângă faptul că plătești o rată de schimb diferită de rata medie a pieței. Asta înseamnă că ar merita adesea să analizezi piața pentru a găsi cea mai bună ofertă când trimiți bani în străinătate.

Taxele de transfer

Furnizorii de transfer de bani percep de obicei o taxă pentru serviciile lor. Acest comision este de obicei un procent din suma transferată și poate varia de la câțiva euro la câteva sute de euro. Este important să fim conștienți de aceste taxe înainte de a trimite bani, pentru că se pot aduna rapid. Pe baza furnizorilor pe care i-am comparat, diferența dintre cel mai ieftin furnizor, Wise, și cel mai scump furnizor, Remitly, poate fi egală cu 141.13 RON.

Unii furnizori oferă taxe mai mici pentru transferuri mai mari, în timp ce alții oferă reduceri pentru clienții care le folosesc serviciile în mod regulat. Asigură-te că analizezi comisioanele încasate de diferiți furnizori, pentru a găsi cea mai bună ofertă.

Cursul de schimb

Cursurile de schimb sunt costul unei monede în comparație cu alta. Acestea pot fi utilizate pentru a determina de câți bani ar avea nevoie cineva pentru a cumpăra o anumită sumă dintr-o altă monedă sau câți bani ar primi cineva dacă ar vinde o anumită sumă din moneda sa. Cursurile de schimb pot oscila rapid, așa că este important să rămânem la curent cu ultimele cursuri.

Dacă te gândești să trimiți bani la nivel internațional, diferența dintre cea mai dezavantajoasă rată de schimb, 0.1969, și cea mai bună, 0.2011, din tabelul nostru este de 0.0042 EUR și s-ar putea să nu pară mult la început, dar dacă o calculezi pentru 10000 RON, acesta se poate adăuga la 42 EUR.

Ce furnizori au cea mai mică taxă de transfer?

 • Wise: 70.75 RON
 • TorFX: 90.92 RON
 • Remitly: 211.88 RON

Când trimiți bani din România, Wise are cea mai mică taxă de transfer internațional de bani, dintre toți cei 3 furnizori comparați.

Trimite bani cu Wise

Ce furnizori au cea mai bună rată de schimb valutar?

 • Wise: 0.2011 EUR
 • TorFX: 0.1993 EUR
 • Remitly: 0.1969 EUR

În comparația noastră, Wise are cea mai bună rată de schimb din recenziile cele 3 furnizori atunci când trimiți bani din România.

Trimite bani cu Wise

Cum poți găsi cea mai ieftină opțiune de transfer de bani?

Cea mai ieftină metodă de a-ți trimite plata din România va depinde de o serie de factori, inclusiv de locul în care trimiți banii, de modul în care vrei să plătești, de cum ai vrea să fie colectate fondurile și de cât de rapid vrei să ajungă transferul. Cu toate acestea, serviciile specializate și aplicațiile de transfer de bani online pot fi adesea cel mai ieftin mod de a trimite bani la nivel internațional, cu rate de schimb mai bune și comisioane mai mici, în comparație cu băncile tradiționale.

Pentru a găsi cea mai ieftină opțiune de transfer de bani pentru plata ta, vei vrea să compari câțiva furnizori, analizând ratele de schimb, taxele și timpii de livrare.

De exemplu, compararea furnizorilor înainte de a trimite 10000 RON din România în Spania ți-ar putea economisi până la 141.13 RON.

Găsește cel mai ieftin furnizor pentru transferul tău

Ce ar trebui să iei în considerare când transferi bani în străinătate din România pentru a-ți menține costurile reduse?

Când transferi bani în străinătate, va trebui să analizezi costul total al plății tale - dar și viteza, securitatea și confortul oferit de diferiți furnizori.

Calcularea costului total al unui transfer de bani în străinătate poate fi un pic mai complicată decât pare. În funcție de furnizor, este posibil să întâlnești diferite tipuri de taxe:

 • Taxa de transfer variabilă - aceasta se poate modifica în funcție de modul în care plătești pentru transfer. Plata prin intermediul sistemului de online banking sau al cardului de debit este, de obicei, cea mai ieftină, iar cardurile de credit sunt, de obicei, cele mai costisitoare
 • Adaosul ratei de schimb valutar - aceasta este o taxă procentuală adăugată ratei folosite pentru conversia fondurilor tale și poate crește semnificativ prețul total
 • Costurile terților - cum ar fi taxele SWIFT sau taxele pentru avans în numerar dacă plătești cu un card de credit

Factorii care influențează costul transferului tău includ locul în care trimiți banii, valoarea plății, modul în care este primit transferul și cât de rapid trebuie să fie acesta.

Găsirea celei mai bune metode de a-ți trimite plata nu trebuie să fie o bătaie de cap. Consultă paginile noastre de transfer internațional de bani pentru recenzii și comparații ale furnizorilor, care includ doar furnizori siguri, convenabili și de încredere, pe care i-am ales special pentru tine.

Care este cea mai ieftină metodă de a transfera bani?

Transferuri de bani din Transferuri de bani către Cel mai ieftin furnizor Furnizori disponibili Destinatarul primește
Niciun rând de afișat

Care variantă este mai ieftină, băncile sau furnizorii de transferuri online?

În trecut, băncile erau singura opțiune dacă voiai să trimiți bani la nivel internațional. Cu toate acestea, acum există o mulțime de opțiuni pe piață, cu servicii de transfer internațional de bani specializate, care oferă modalități rapide și ieftine de procesare a plăților în străinătate, adesea online și prin intermediul aplicațiilor.

Va trebui să compari câteva bănci diferite și servicii de transfer de bani online pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine - iată câteva caracteristici cheie ale fiecăreia, pentru a te ajuta să te decizi:

Bănci:

 • Adesea, îți poți configura plata online, prin telefon sau personal într-o sucursală
 • Băncile tind să ofere plăți către o gamă largă de țări și valute
 • Plățile sunt sigure, familiare și fiabile
 • Ratele de schimb valutar includ, de obicei, un adaos comercial, iar taxele de transfer pot fi ridicate
 • Termenii de livrare pot fi de 3 - 5 zile lucrătoare

Furnizori de transfer online:

 • Deschizi un cont și efectuezi plăți online sau folosind o aplicație convenabilă
 • Ratele de schimb valutar pot fi mai bune decât cele ale băncilor, cu comisioane transparente
 • Unele plăți ajung instantaneu, iar timpii medii de transfer sunt, de obicei, printre cei mai buni de pe piață
 • Niciun serviciu oferit în persoană - asistența este de obicei oferită prin telefon sau prin chat
 • De obicei, nu poți plăti în numerar - transferurile bancare sau cardul sunt mai frecvente

De ce sunt scumpe transferurile bancare internaționale?

Deși transferurile bancare sunt o metodă foarte populară de a transfera bani la nivel internațional, taxele substanțiale pot fi descurajante. De ce sunt aceste servicii de transfer utilizate în mod obișnuit atât de costisitoare? Dacă trimiți frecvent transferuri bancare prin intermediul băncii tale, este timpul să afli unde ajung de fapt banii tăi.

Următoarea listă conține unele dintre taxele mai puțin ascunse pe care băncile le vor percepe clienților care utilizează servicii de transfer bancar internațional:

 • Comisionul de schimb valutar - Pe lângă taxa pe care ți-o percepe banca ta pentru un transfer internațional, trebuie să plătești și un curs de schimb valutar. Această rată se schimbă mereu și poate fi diferită în funcție de instituția financiară pe care o folosești. Ratele afișate la banca ta locală sunt rareori ratele reale de pe piața valutară– acestea sunt, de obicei, mai mari din cauza taxelor suplimentare pe care le percep băncile.
 • Comisioane minime - Băncile percep, de obicei, o taxă minimă pentru transferurile internaționale, indiferent de suma trimisă. Chiar dacă trimiți doar o sumă mică, aceste taxe se pot adăuga rapid. Din păcate, cu cât trimiți mai mulți bani, cu atât comisionul procentual va fi mai mare.
 • *Taxe de procesare
  • - Băncile percep adesea comisioane ridicate pentru transferurile internaționale de bani, mai ales atunci când băncile care trimit și primesc banii nu sunt în relație directă una cu cealaltă. Asta înseamnă că o a treia bancă intermediară poate fi implicată în proces, ceea ce duce la mai multe comisioane atât pentru tine, cât și pentru destinatar.
Găsește cea mai bună alternativă la transferurile bancare

Cum poți plăti pentru transferul tău instant din România?

Când vine vorba de finanțarea transferului tău internațional de bani, ai câteva opțiuni diferite. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a economisi bani la transferul tău este folosind un furnizor care acceptă cardul de debit sau transferul bancar ca metodă de plată.

Wise

Transfer bancar, card (de debit sau de credit), SWIFT, Google Pay sau Apple Pay

TorFX

Transfer bancar, SWIFT, card de debit sau cec

Remitly

Transfer bancar sau card (de debit, de credit și preplătit)

Care aplicație este cea mai ieftină pentru a trimite bani din România?

Transferurile de bani cu o aplicație de plată internațională este o opțiune convenabilă pe care o poți gestiona din mers. Serviciile internaționale de transfer de bani oferă, de obicei, aplicații pentru comoditate, transferurile configurate în aplicație costând la fel ca și cele efectuate prin intermediul site-ului furnizorului.

Cea mai ieftină aplicație pentru a trimite bani va varia puțin în funcție de detaliile plății tale și de serviciile disponibile în regiunea ta. Cu toate acestea, unele opțiuni excelente de analizat includ:

 • TorFX: 2,792 reviews, rated 4.9/5 on Trustpilot
 • Wise: 215,454 reviews, rated 4.3/5 on Trustpilot
 • Remitly: 45,379 reviews, rated 4.2/5 on Trustpilot
Trimite bani cu TorFX

Este sigur să folosești un furnizor online când trimiți bani în străinătate?

Oricând trebuie să faci un transfer internațional de bani din România, procesul poate fi o bătaie de cap. Dar cu instrumentul nostru de comparare a furnizorilor, vei vedea mereu doar rezultate pentru companiile care sunt sigure și operează legal în orice parte a lumii.

Încerci să găsești cel mai sigur mod de a trimite bani din România? Va trebui să cauți furnizori care sunt înregistrați și respectă regulile FCA. În unele cazuri, este posibil ca operatorii să fie nevoiți să adere și la reglementările PRA. Te întrebi ce înseamnă toate aceste inițiale? Să descoperim:

 • FSCS - Financial Services Compensation Scheme - Schema de Compensare a Serviciilor Financiare - FSCS protejează clienții în cazul în care banca, asiguratorul sau altă companie de servicii financiare eligibilă dă faliment. În cazul în care banca ta dă faliment sau întâmpină orice alte dificultăți financiare, poți primi despăgubiri prin FSCS.

 • FCA - Autoritatea de Conduită Financiară - trebuie să acorde permisiune de funcționare pentru aproape toate activitățile financiare. FCA se asigură că standardele sunt respectate și că firmele tranzacționează în siguranță prin reglementarea și supravegherea practicilor lor.

 • PRA - Autoritatea de Reglementare Prudențială - Scopul principal al PRA este acela de a proteja banii clienților prin asigurarea faptului că băncile și alte instituții financiare sunt gestionate în siguranță și controlează riscurile.

Ce servicii de transfer internațional de bani pot fi considerate sigure?

Serviciile de transfer internațional de bani sunt reglementate, pentru a se asigura că clienții pot trimite bani rapid și sigur.

Dacă ești în căutarea unui serviciu de transfer internațional de bani sigur și de încredere, asigură-te că verifici recenziile și comparațiile noastre. Recomandăm numai furnizori de încredere, care sunt complet reglementați și autorizați.

Iată câțiva furnizori pe care îi recomandăm și care au o evaluare extrem de bună:

 • TorFX: 2,792 reviews, rated 4.9/5 on Trustpilot
 • Wise: 215,454 reviews, rated 4.3/5 on Trustpilot
 • Remitly: 45,379 reviews, rated 4.2/5 on Trustpilot
Trimite bani cu TorFX

Concluzie:

Când transferi bani, este important să iei în considerare toate costurile asociate, pentru a găsi cea mai ieftină opțiune. Compararea furnizorilor înainte de a trimite o plată îți poate economisi o sumă semnificativă de bani. Factorii care influențează costul transferului tău includ locul în care trimiți banii, câți bani trimiți și cât de repede vrei să fie livrat transferul. Folosirea unui serviciu specializat de transfer de bani online sau prin aplicație poate fi cea mai ieftină metodă de a trimite bani la nivel internațional.

Cauți mai multe sfaturi de specialitate pentru a trimite bani la nivel internațional?

Cum să trimiți bani online, Ghidul tău 2024

Trimițând bani online, ai putea economisi timp și bani în comparație cu transferurile prin banca ta.

Găsește cea mai bună metodă de a trimite bani instant în străinătate

Găsește cea mai bună metodă de a trimite bani online instant și în siguranță într-o țară străină.

Care este cea mai bună metodă de a trimite bani internațional?

Cauți cea mai bună metodă de a trimite bani în străinătate? Folosește ghidul nostru 2024 pentru a deveni un expert în transferuri de bani.

Cum să trimiți bani în România din străinătate

Cea mai bună metodă de a trimite bani înapoi în România depinde de fiecare, găsește-o pe cea mai bună pentru tine.

Întrebări frecvente despre cea mai ieftină metodă de a trimite bani la nivel internațional

Care este cea mai ieftină metodă de a trimite bani la nivel internațional?

Cea mai ieftină metodă de a transfera bani la nivel internațional este folosirea unui furnizor specializat de servicii de transfer de bani online. Aceste companii oferă comisioane reduse sau inexistente, iar cursurile lor de schimb sunt, de obicei, mai bune decât cele oferite de bănci. Cu toate acestea, este important să compari ratele de schimb între furnizori, pentru a te asigura că obții cea mai bună ofertă.

Cât pot economisi comparând furnizorii înainte de a trimite bani la nivel internațional?

În comparația noastră curentă, când trimiți 10000 Lei din România în Spania, ai putea economisi până la 141.13 RON. De reținut: cu cât trimiți mai mulți bani, cu atât potențialele tale economii vor fi mai mari, dacă alegi să compari mai întâi furnizorii internaționali de transferuri de bani.

Pot trimite bani în străinătate, gratuit?

Există costuri implicate în procesarea transferurilor internaționale, ceea ce înseamnă că, de obicei, nu poți trimite bani în străinătate gratuit. Chiar și atunci când serviciile de transfer afirmă că nu au comision de transfer, probabil că folosesc un adaos la cursul de schimb, cu care își acoperă costurile și se asigură că generează profit.

Este PayPal mai ieftin decât transferurile bancare internaționale?

În general, da, dar taxele PayPal variază în funcție de tipul de cont pe care îl deții și de locul în care te afli. Pentru a da un exemplu dintr-o comparație recentă, dacă trimiți 1,000 USD în Marea Britanie, destinatarul tău poate primi cu aproape 50 GBP mai mult în cele din urmă, dacă folosești furnizorul nostru de top de transferuri internaționale de bani, în locul PayPal. Asta înseamnă aproape 5% în plus, fără costuri suplimentare pentru tine.

Este Wise mai ieftin decât un transfer bancar?

Wise oferă, de obicei, o opțiune de transfer internațional de bani mai ieftină decât băncile. Cu Wise, poți trimite bani în 80 de țări cu o mică taxă și un curs de schimb valutar mediu al pieței, chiar dacă destinatarul nu are un cont Wise pentru a primi banii.

Este Western Union mai ieftin decât un transfer bancar?

Western Union este adesea văzut ca o opțiune mai accesibilă pentru trimiterea de bani în străinătate decât transferurile bancare. Comisioanele pot varia în funcție de suma transferată, dar Western Union oferă, de obicei, taxe mai mici decât majoritatea băncilor.

Care sunt taxele pentru transferurile bancare internaționale?

Majoritatea băncilor percep un comision pentru transferurile bancare internaționale. Taxa este, de obicei, un procent din suma transferată, cu o valoare minimă a comisionului care diferă de la bancă la bancă. Banca ta poate percepe și o taxă de conversie în monedă străină când trimiți sau primești bani într-o monedă străină. De obicei, și această taxă este percepută ca procent din valoarea totală a tranzacției.