Găsește cea mai bună metodă de a transfera bani în România din străinătate

Trebuie să trimiți bani în România din străinătate? Oriunde ai fi în lume, avem tot ce trebuie să știi pentru a-ți trimite banii în România, în cel mai rapid și mai sigur mod posibil.

Eu trimit
din
către

Comparăm doar furnizorii securizați pe care i-am cercetat, testat și aprobat. Informații importante

Cea mai bună ofertă
Rata de schimb:4.6023
Taxele transferului:$12.31 USD
Timpul transferului:Instant-2 zile
Obține o rată garantată cu Wise
Total
lei9,147.91 RON
Încă 1 furnizor găsit
Rate actualizate cu mai puțin de 1 minut în urmă
Rata de schimb:4.5674
Taxele transferului:$5.99 USD
Timpul transferului:0-2 zile
Totalul include o reducere promoțională pentru clienții noi
Total
lei9,134.80 RON

Vrem să găsim cea mai bună ofertă pentru tine. Totuși, este posibil să primim o taxă de recomandare dacă alegi unul dintre acești furnizori. Asta nu va afecta clasamentul furnizorului, cursurile de schimb sau orice alte taxe care ți se percep. Rezultatele noastre sunt sortate de la cel mai ieftin la cel mai scump pentru tine. Află mai multe.

Cele mai bune metode de a transfera bani în România din străinătate

Când trimiți bani în România, ai mai multe opțiuni. Poți folosi un furnizor de transferuri de bani online specializat în transferuri internaționale, poți efectua un transfer bancar internațional prin intermediul băncii tale sau poți alege un furnizor cu reprezentanțe locale, pentru a putea plăti în numerar.

Deși folosirea băncii tale poate părea alegerea evidentă, transferurile efectuate de aceasta sunt, de obicei, mai lente și mai costisitoare în comparație cu folosirea unui serviciu de transfer de bani online specializat.

Pentru a te ajuta să navighezi printre toți furnizorii de transferuri de bani online, am colectat câteva exemple, pentru transferurile de bani în România:

Modul ideal de a trimite bani va depinde întotdeauna de nevoile tale de transfer, cum ar fi cât de mulți bani vrei să trimiți, cât de repede vrei să ajungă banii și cum vrei să plătești pentru transfer. De aceea, este important să compari diferiți furnizori înainte de a-ți trimite transferul.

Cum să trimiți bani în România din străinătate?

Folosirea unui transfer de bani online pentru a trimite bani în România din străinătate este, de obicei, foarte simplă. Pașii exacți pot varia în funcție de furnizorul pe care îl alegi, dar, în principiu, va trebui să:

1. Alegi un serviciu de transfer de bani - Cu atât de multe servicii de transfer internațional de bani disponibile, este important să cercetezi piața, astfel încât să îl poți alege pe cel mai bun pentru tine și care se potrivește nevoilor tale. Exiap oferă un instrument de comparare a furnizorilor internaționali de transferuri de bani, ușor de utilizat care te va ajuta să găsești cel mai bun furnizor pentru transferul tău. Când îți restrângi opțiunile, unii factori cheie care trebuie luați în considerare includ comisioanele implicate în tranzacție, cât de repede vor fi transferați banii, precum și ce fel de curs de schimb este oferit.

2. Creezi un cont la acel serviciu - După compararea diferitelor servicii de transfer de bani și luând în considerare cu atenție avantajele și dezavantajele fiecăruia, creează-ți un cont la furnizorul ales. Procesul este relativ simplu, probabil va trebui doar să furnizezi câteva informații personale, cum ar fi numele și adresa ta de email. Majoritatea companiilor solicită documente suplimentare pentru verificarea identității (de exemplu, un pașaport), dar acest pas durează, de obicei, cel mult câteva zile.

3. Adaugi fonduri în cont - Înainte de a putea trimite bani, asigură-te că adaugi fonduri în cont sau folosești o metodă de plată validă. Furnizorul ales de tine îți va spune cum să faci acest lucru: cu un card de debit sau de credit, prin transfer bancar și așa mai departe.

4. Selectezi destinatarul fondurilor tale - Vei avea nevoie de următoarele informații despre persoana căreia îi trimiți bani: nume, IBAN (International Bank Account Number) sau codul SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), adresa, numele băncii destinatarului și numărul de telefon al destinatarului.

5. Verifici detaliile transferului - După introducerea sumei pe care vrei să o trimiți, confirmă că toate informațiile transferului sunt corecte înainte de a da click pe „Trimite”. De obicei, anularea transferurilor nu este posibilă după finalizarea acestora.

Obține cea mai bună ofertă pentru transferul tău

De ce detalii am nevoie pentru a transfera sau primi bani într-un cont bancar în România?

Informațiile de care ai nevoie pentru a trimite bani într-un cont bancar în România vor depinde puțin de tipul plății pe care o faci, locală sau internațională. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, ai nevoie de:

 • Numele complet al destinatarului

 • Numele și adresa băncii destinatarului

 • Numărul contului bancar sau IBAN-ul destinatarului

 • Codul SWIFT/BIC al băncii destinatarului, dacă ți se cere

  În funcție de tipul plății și de procesele fiecărui furnizor, este posibil să ai nevoie și de informații suplimentare - verifică înainte de a bani bani, pentru a te asigura că ai tot ce e necesar.

Cât durează să trimiți bani în România?

Timpul necesar pentru a trimite bani în România depinde de serviciul pe care îl alegi, de unde trimiți banii, de moneda și de valoarea plății. Transferurile bancare SWIFT pot dura între 3 și 5 zile lucrătoare. Serviciile de transfer de bani online pot face ca banii să fie transferați mai repede - unele plăți ajung chiar instantaneu, iar termenele de livrare de 1 sau 2 zile sunt foarte frecvente.

 • Wise: Instant-2 zile
 • Remitly: 0-2 zile

Asigură-te că transferul tău se efectuează fără probleme prin pregătirea în avans a tuturor documentelor de verificare necesare - mai ales dacă efectuezi o plată de valoare mare.

Trimite bani cu Wise

Cât costă să trimiți bani în România?

Toți furnizorii de transferuri de bani percep o taxă pentru serviciile lor. Aceasta este, în general, un procent din suma totală convertită și poate fi oricât, de la câțiva dolari la câteva sute de dolari, în funcție de suma transferată, de viteza transferului și de modul în care este plătit transferul.

Este esențial să cunoști aceste costuri înainte de a trimite bani, deoarece acestea se pot aduna rapid, mai ales atunci când se transferă sume mai mari. În comparațiile noastre, am constatat că poate exista o diferență de până la 8.95 USD între cel mai ieftin furnizor, Wise, și cel mai scump, Remitly, când trimiți 2000 RON.

 • Wise: 12.31 USD
 • Remitly: 21.26 USD

La Exiap, facem lucrurile mai ușoare pentru tine. Cu diferite rate de schimb și comisioane pentru fiecare furnizor de transfer de bani, poate fi complicat să găsești cea mai bună ofertă. Dar pentru asta suntem aici. Colectăm toate opțiunile, îți prezentăm comisioanele de transfer bancar și ratele de schimb pentru fiecare furnizor și evidențiem cele mai bune oferte posibile, pentru a ști că faci o alegere bună, atât din punct de vedere financiar, cât și mental.

Trimite bani cu Wise

Cum poți plăti pentru transferul tău în România din străinătate?

Există multe opțiuni disponibile pentru a-ți plăti transferul internațional de bani. Unii furnizori oferă mai multe opțiuni decât alții, dar ar trebui să poți găsi o opțiune care să se potrivească nevoilor tale.

Mai jos sunt prezentate câteva opțiuni de plată pentru a trimite bani în România cu cei 2 furnizori evaluați:

Wise

Transfer bancar, card (de debit sau de credit), SWIFT, Google Pay sau Apple Pay

Remitly

Transfer bancar sau card (de debit, de credit și preplătit)

Care este cea mai sigură metodă de a trimite bani în România?

În timp ce mulți furnizori de transferuri de bani online sunt mai noi decât băncile, aceștia sunt, de obicei, reglementați în același mod ca și banca ta clasică. Așadar, serviciile pe care le oferă sunt la fel de sigure.

Aici, la Exiap, analizăm doar serviciile de transfer de bani internaționale de încredere și complet reglementate - și dacă vrei să afli mai multe despre ele, poți consulta oricând recenziile clienților anteriori pe Trustpilot.

Iată cinci dintre cei mai buni furnizori de servicii pentru a trimite bani în România, pe baza numărului de recenzii pe care le au și a scorului lor mediu pe Trustpilot.

 • Remitly: 48,149 reviews, rated 4.3/5 on Trustpilot
 • Wise: 220,336 reviews, rated 4.3/5 on Trustpilot
Accesează Remitly

Băncile percep comisioane pentru transferuri bancare?

Da, băncile percep taxe pentru transferurile bancare în străinătate. De fapt, acestea pot percepe o sumă considerabilă. Chiar dacă taxa lor de transfer este scăzută, există, de asemenea, de obicei, un adaos la cursul de schimb, care crește costurile - și comisioanele SWIFT pot fi deduse în timpul procesării transferului, astfel încât destinatarul primește mai puțin în cele din urmă.

Cât percep băncile pentru transferurile internaționale?

De obicei, băncile percep o taxă de transfer relativ ridicată și, de asemenea, folosesc un curs de schimb majorat pentru a converti fondurile. Asta poate însemna că destinatarul tău primește mult mai puțini bani atunci când îi trimiți bani printr-o bancă, în comparație cu efectuarea unui transfer cu un serviciu specializat.

De exemplu, iată cât ar primi un destinatar în SUA dacă ar primi bani din câteva țări diferite, cu cel mai bun furnizor din comparație, față de cel mai scump.

Suma trimisă și țaraSuma primită cu cel mai ieftin furnizor din comparația noastrăSuma primită cu cel mai scump furnizor din comparația noastrăDiferență
1,000 GBP în SUA1,118.81 USD1,072.76 USD-46.05 USD
1,000 EUR în SUA973.67 USD899.75 USD-73.92 USD
1,000 CAD în SUA734.06 CAD708.14 USD-25.92 USD
1,000 SGD în SUA700.21 USD670.62 USD-29.59 USD

Care este cea mai ieftină metodă de a trimite bani în România?

Căutarea celei mai ieftine metode de a transfera bani în România ar putea fi mai complicată decât ai crede la prima vedere. În funcție de compania pe care o folosești, este posibil să întâlnești diferite tipuri de taxe:

Taxa de transfer variabilă - aceasta se poate schimba în funcție de modul în care îți plătești transferul. Plata prin intermediul sistemului de online banking sau a cardului de debit este, de obicei, cea mai ieftină, iar cardurile de credit sunt, de obicei, cele mai costisitoare

Adaosul ratei de schimb valutar - aceasta este o taxă procentuală adăugată la rata utilizată pentru conversia fondurilor tale și poate crește semnificativ prețul global

Costurile terților - cum ar fi comisioanele SWIFT sau taxele pentru avans în numerar dacă plătești cu un card de credit

Compară cei mai buni furnizori pe Exiap astăzi, pentru a putea vedea care este cel mai bun furnizor pentru plata ta în România.

Începe comparația pentru transferul tău de bani online

Concluzie

Când transferi bani în România din străinătate, este important să cauți serviciul de transferuri internaționale de bani cu cele mai mici taxe și cele mai bune rate de schimb. Din păcate, băncile percep de obicei comisioane mari și folosesc un curs de schimb majorat. Asta înseamnă adesea că destinatarul tău se alege cu mult mai puțini bani decât ar primi dacă ai folosi un serviciu specializat de transfer de bani.

La Exiap, îți recomandăm doar cele mai de încredere servicii de transfer internațional de bani, pe deplin reglementate - pentru a putea fi sigur că transferul tău este efectuat rapid și fără probleme.

Cauți mai multe sfaturi de specialitate pentru a trimite bani în străinătate?

What is the Cheapest Way to Send Money Internationally?

You now have more choice than ever before when it comes to sending money internationally.

How to Send Money Online, Your Ultimate 2024 Guide

By sending money online, you could save time and money compared to relying on your bank.

Find the Best Way to Send Money Instantly Abroad

Find the best way to send money instantly and securely to a foreign country online.

What's the Best Way to Send Money Internationally?

Looking for the best way to send money abroad? Use our 2024 guide to become an expert in transferring money.

Întrebări frecvente despre transferurile de bani în România

Există vreo limită cu privire la câți bani pot trimite în România?

Furnizorii de transferuri de bani vor avea întotdeauna o sumă minimă și maximă diferită, stabilită pentru transferurile online în România. Pentru a te asigura că îl alegi pe cel potrivit pentru transferul tău, compară diferitele servicii și găsește unul care se potrivește nevoilor tale, oferind în același timp transferuri sigure în moneda ta.

Cum să obții cel mai bun curs de schimb când trimiți bani în România?

Când trimiți bani în România, este important să obții cel mai bun curs de schimb posibil. Cel mai simplu mod de a face asta este prin compararea ofertelor de la diferiți furnizori, pentru suma pe care vrei să o transferi. Acest lucru se poate face pe site-urile furnizorilor sau prin site-uri de comparare a transferurilor online, cum ar fi Exiap. Instrumentul nostru de comparare te poate ajuta să găsești rapid cel mai bun furnizor pentru tine.

De ce ai vrea să trimiți bani în România?

Există o mulțime de motive pentru care ai putea vrea să trimiți bani în România. Poate că trimiți bani unui membru al familiei, sprijini pe cineva drag care studiază în România, plătești o ipotecă sau achiți o factură internațională. Indiferent de motivul pentru care trimiți bani, Exiap te poate ajuta să alegi serviciul perfect pentru nevoile tale.