Trimite bani din Italia in România. Metode ieftine și rapide de a transfera bani.

Compară cele mai bune rate și taxe pentru a trimite bani în România

Eu trimit
din
către

Comparăm doar furnizorii securizați pe care i-am cercetat, testat și aprobat. Informații importante

Cea mai bună ofertă
Rata de schimb:4.9680
Taxele transferului:€15.87 EUR
Timpul transferului:Instant-2 zile
Obține o rată garantată cu Wise
Total
lei12,341.16 RON
Încă 3 furnizori găsiți
Rate actualizate cu mai puțin de 1 minut în urmă
Rata de schimb:4.9183
Taxele transferului:€0.00 EUR
Timpul transferului:2-3 zile
Transferă astăzi pentru a obține acest tarif exclusiv pentru clienți noi
Total
lei12,295.80 RON
Rata de schimb:4.9146
Taxele transferului:€0.00 EUR
Timpul transferului:0-2 zile
Totalul include o reducere promoțională pentru clienții noi
Total
lei12,286.50 RON
Rata de schimb:4.8095
Taxele transferului:Variază
Timpul transferului:0-2 zile
Total
lei12,023.81 RON

Comparăm numai furnizori securizați pe care i-am investigat, testat și aprobat. Informații importante: Deși este posibil să primim o taxă de recomandare dacă alegi unul dintre acești furnizori, asta nu va afecta clasamentul furnizorului, cursurile de schimb sau orice alte taxe care ți se percep. Rezultatele noastre sunt sortate de la cel mai ieftin la cel mai scump pentru tine. Află mai multe.

De ce să ai încredere în Exiap?

Alătură-te celor peste 100,000 de utilizatori lunari care economisesc mii prin găsirea și compararea ratelor de schimb și a taxelor pentru următoarele transferuri internaționale.

Comparăm furnizori securizați
Comparăm furnizori securizați
Afișăm taxele și ratele în mod transparent
Afișăm taxele și ratele în mod transparent
Economisește la transferul tău internațional de bani
Economisește la transferul tău internațional de bani

Cele mai bune metode de a trimite bani din Italia în România

 1. Cel mai ieftin:   Wise
 2. Cea mai bună rată de schimb:   Wise
 3. Cel mai rapid furnizor:   Wise
 4. Cel mai bine cotat:   TorFX

Care este cea mai ieftină metodă de a trimite bani din Italia în România?

 • Wise: 15.87 EUR
 • TorFX: 25 EUR
 • Remitly: 26.75 EUR

Când vrei să trimiți bani în România, este important să calculezi costul total al transferului tău din Euro în Lei. Vei vrea să fii atent atât la taxa inițială pe care ți-o arată furnizorul de transfer, cât și la rata de schimb EUR/RON.

Furnizorii vor susține adesea că au taxe reduse sau că nu au taxe deloc, dar, în realitate, acestea sunt ascunse în rata de schimb. În acest moment, rata de schimb interbancară EUR/RON este 4.968. Oricând compari taxele pentru a trimite bani în România, poate merita să verifici rata de schimb care ți se oferă.

De exemplu, majoritatea băncilor tradiționale adaugă un adaos ascuns ratei de schimb pe care ți-o oferă. Dacă 1 EUR este 4.968 RON, banca ta poate adăuga un adaos de 3% ratei de schimb și îți poate oferi o rată de 1 EUR = 5.11704 RON. În funcție de cum îți configurezi transferul, asta ar putea însemna că te-ar costa mai mult sau că destinatarul tău ar putea primi mai puțin.

Wise, cea mai ieftină opțiune, are o rată de schimb EUR/RON de 4.9680 și un comision de 15.87 EUR. Asta te-ar ajuta să economisești 10.88 EUR, în comparație cu Remitly, care are un comision de 26.75 EUR.

Datele despre prețuri sunt colectate de pe site-urile web ale furnizorilor iar taxa este calculată luând în considerare costul total (taxa de transfer, plus adaosul ratei de schimb).

Accesează Wise

Care este cea mai rapidă metodă de a trimite bani din Italia în România?

 

Furnizorii din tabel durează de obicei:

 • Wise: Instant-2 zile
 • Western Union: 0-2 zile
 • Remitly: 0-2 zile
 • TorFX: 2-3 zile

De obicei, transferurile de bani în România vor fi mult mai rapide folosind o companie de transfer de bani, comparativ cu o bancă, cu care pot dura 3-5 zile lucrătoare. Cel mai rapid furnizor din tabelul nostru pentru a transfera bani în România este Wise (Instant-2 zile).

Accesează Wise

Care este cel mai bine cotat furnizor pentru a transfera bani din Italia în România?

 

Dintre cei 4 furnizori pe care i-am găsit pentru a transfera bani în România, iată cum sunt percepuți în ceea ce privește numărul recenziilor și scorul mediu de pe TrustPilot:

 • TorFX: 2,481 reviews, rated 4.9/5 on Trustpilot
 • Wise: 195,164 reviews, rated 4.2/5 on Trustpilot
 • Remitly: 42,226 reviews, rated 4.1/5 on Trustpilot
 • Western Union: 55,352 reviews, rated 4/5 on Trustpilot
Accesează TorFX

Cum poți trimite bani din Italia în România?

Ai câteva opțiuni cheie dacă trebuie să trimiți bani în România:


 • Transfer bancar în România - majoritatea băncilor îți vor permite să trimiți bani la nivel internațional online, vizitând o sucursală sau telefonic. Plățile RON vor fi trimise direct din contul tău bancar în contul bancar local al destinatarului, în moneda aleasă de tine.
 • Mergi într-o filială bancară - mai multe servicii specializate în trimiterea banilor operează prin intermediul rețelelor mari de sucursale și agenții, așa că poți vizita un magazin fizic și îți poți face plata RON în numerar dacă vrei.
 • Trimite bani online în România - dacă preferi să-ți faci plata GBP/RON online sau folosindu-ți smartphone-ul, poți alege serviciul bancar online al băncii tale sau un specialist internațional de plăți. Serviciile specializate pot oferi adesea rate de schimb mai bune și comisioane mai mici decât băncile.

Cum să trimiți bani într-un alt cont bancar din Italia în România?

Transferurile de bani în alt cont bancar în România sunt adesea cea mai convenabilă opțiune - atât pentru tine, cât și pentru destinatarul tău. Destinatarul tău nu trebuie să facă nimic pentru a primi banii, aceștia ajungând direct în contul nominalizat în moneda pe care o alegi și pot fi cheltuiți sau retrași cu ușurință.

Dacă trimiți bani direct într-un cont bancar în România, alegerea unui furnizor specializat poate fi cea mai ieftină și mai rapidă metodă de a-ți efectua plata. Fiecare furnizor are propriile procese de organizare a plăților - dar pașii pe care îi vei face sunt, de obicei, aproximativ aceiași:

4 pași simpli pentru a trimite bani cu un furnizor de transferuri de bani:

 1. 1
  Creează un cont
  Înregistrează-te pentru un cont nou la serviciul preferat, introducând datele tale de contact și câteva informații de bază. E posibil să poți face asta folosind Facebook sau Google, pentru a-ți fi mai ușor
 2. 2
  Verifică-ți identitatea
  În funcție de tipul plății pe care o faci, este posibil să fie necesar să îți confirmi contul încărcând fotografii ale documentelor tale de identitate. Acest pas te ajută să-ți păstrezi banii în siguranță și este adesea o cerință legală.
 3. 3
  Adaugă bani în contul tău
  Adaugă bani în contul tău în lire sterline, folosind un transfer bancar sau o plată cu cardul.
 4. 4
  Adaugă detaliile destinatarului și trimite
  După ce ești gata să trimiți o plată, adaugă detaliile personale și ale contului bancar ale destinatarului, verifică rata de schimb și taxa aplicate plății tale și confirmă. Asta e tot. Banii tăi vor fi acum trimiși și poți urmări evoluția transferului online sau în aplicația furnizorului tău.

Cum se poate plăti pentru un transfer bancar internațional din Italia în România?

Diferiți furnizori oferă diferite opțiuni pentru a-ți finanța transferul internațional de bani. Din fericire, ai o mulțime de variante dintre care să alegi.

Să aruncăm o privire peste câteva opțiuni de plată pentru a trimite bani în România cu acești furnizori:

Wise

Transfer bancar, card (de debit sau de credit), SWIFT, Google Pay sau Apple Pay

TorFX

Transfer bancar, SWIFT, card de debit sau cec

Remitly

Transfer bancar sau card (de debit, de credit și preplătit)

Western Union

Transfer bancar sau card (debit sau credit)

Tendințele ratei de schimb EUR/RON

Ca și în cazul multor monede, rata de schimb EUR/RON fluctuează în timp, din cauza schimbărilor din cerere și ofertă.

Fluctuațiile ratei de schimb pot fi cauzate de schimbările determinate de cât de bună este economia în Italia sau România. Alte lucruri care pot influența rata de schimb sunt schimbările în stabilitatea politică sau chiar simple speculații, în care comercianții cumpără sau vând monede în funcție de modul în care cred că se vor schimba tendințele.

În acest moment, 1 Euro cumpără 4.968 Lei.

Rata de schimb medie EUR/RON din ultimele 7 zile a fost de 4.96928. Asta înseamnă 0.055% față de cele 7 zile precedente, când a fost 4.96654.

Cât costă un transfer bancar internațional din Italia în România?

Pentru a trimite bani în România folosind unul dintre furnizorii de transferuri internaționale de bani din tabelele noastre, comisioanele variază de la 15.87 EUR cu Wise la 26.75 EUR cu Remitly (dar taxa ar putea fi chiar mai mare cu o bancă). Costul exact depinde foarte mult de locul în care trimiți bani, de cât trimiți, de modul în care vrei să plătești și de modul în care vrei să fie primită plata.

De obicei, transferurile de bani trimise direct în contul bancar al unui destinatar, folosind un serviciu specializat, se pot face cu costuri destul de mici, în timp ce comisioanele bancare tradiționale pot fi mai mari. Plata pentru transferul tău, fie cu un card de credit, fie în numerar, poate însemna, de multe ori, și taxe mai mari.

Când trimiți bani la nivel internațional, nu uita că taxa totală pe care o plătești poate include comisionul de transfer, o taxă suplimentară ascunsă în rata de schimb utilizată și taxe ale părților terțe, cum ar fi o taxă pentru avans în numerar încasată de emitentul cardului tău de credit.

Cât durează un transfer bancar internațional din Italia în România?

Durata necesară pentru a transfera bani în România depinde de mai mulți factori, inclusiv furnizorul pe care îl folosești, modul în care plătești și modul în care vrei ca destinatarul tău să-ți primească banii. Dintre furnizorii pe care îi afișăm, cel mai rapid furnizor de transferuri internaționale de bani în România este Wise, care poate livra banii către destinatarul tău în RON în Instant-2 zile. Cel mai lent furnizor pentru a trimite Euro în România este TorFX, cu care durează 2-3 zile pentru a trimite bani în România.

Transferuri de bani către România - Verdictul

Când vine vorba de alegerea celui mai bun furnizor pentru a trimite bani în România din Italia, cele mai importante sunt nevoile tale.

Cel mai ieftin furnizor prezentat în comparația noastră este Wise și cel mai rapid este Wise. Wise îți poate trimite banii la destinatar în România în Instant-2 zile.

Dacă siguranța este ceea ce te interesează cel mai mult atunci când vine vorba de a alege cel mai bun furnizor internațional de transfer de bani în România, toți furnizorii pe care i-am enumerat mai sus sunt reglementați de instituții financiare diferite și ar trebui să fie siguri pentru a trimite bani în România.

Întrebări frecvente când trimiți bani din Italia

Cum să trimiți bani în România?

Poți trimite bani în România folosindu-ți propria bancă, un serviciu specializat de transfer de bani, un portofel electronic sau vizitând un magazin fizic de remitere de bani. Fiecare opțiune are diferite argumente pro și contra, așa că cea mai bună opțiune pentru tine va depinde de transferul tău specific și de cerințele tale personale.

Care este cel mai bun moment pentru a trimite bani în România?

Nu există cel mai bun moment pentru a trimite bani din Italia în România și acest lucru depinde de o varietate de factori, cum ar fi când ai nevoie să trimiți bani sau când vrei să fie primite fondurile.

De asemenea, va depinde de o varietate de alți factori, cum ar fi momentul în care trimiți bani sau comisioanele pe care ți le oferă furnizorii sau băncile.

Care este cea mai bună metodă de a trimite bani internațional?

Nu există o singură cea mai bună metodă de a transfera bani în România. Totul depinde de prioritățile tale. Diferiți furnizori oferă o combinație diferită între costuri, viteză și comoditate. Folosirea instrumentului nostru de comparare pentru a verifica o serie de furnizori este o modalitate bună de a găsi, cu ușurință, cea mai bună opțiune pentru tine.